banner262

Bakan Akar " Cumhuriyet’imizin 97’nci yılını kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz"

Değerli Silah ve Mesai Arkadaşlarım,

Bugün, Cumhuriyet’imizin 97’nci yılını kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşiyle başlayan Millî Mücadele, tüm zorluklara rağmen asil milletimizin büyük fedakârlığı ve şanlı ordumuzun kahramanlığıyla dünyada eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır.

Millî Mücadele’nin sonunda ilan edilen Cumhuriyet ile de asil milletimiz, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisine ait olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir.

Millî birlik ve beraberliğimizin en büyük güvencesi olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türk milletinin karakterine ve âdetlerine en uygun idare” olduğunu belirttiği Cumhuriyet, bizlere emanet edilen en büyük mirastır.
Bizler de Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak, Türkiye Cumhuriyeti’ni geleceğe güvenle taşımak için gece gündüz yılmadan yorulmadan var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu kapsamda başta FETÖ, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri olmak üzere vatanımızın, mavi vatanımızın, semalarımızın ve 83 milyon vatandaşımızın huzur ve refahına yönelecek her türlü tehdit ve tehlikeye karşı “Ölürsem şehit, kalırsam gazi!” anlayışı içerisinde azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdürmekteyiz. Karada, denizde ve havada ülkemizin hak, alaka ve menfaatlerimizi her ne pahasına olursa olsun korumaktayız.

Bölgesel ve küresel olarak gerginlik ve çatışmaların tırmandığı bu hassas süreçte Kıbrıslı ve Azerbaycanlı kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm dost ve kardeşlerimizin haklı davalarında da bütün imkânlarımızla sonuna kadar yanlarındayız.

Ayrıca yedi iklim, üç kıtaya barış, huzur, adalet ve istikrar götüren atalarımızdan aldığımız ilhamla BM, NATO, AGİT ve ikili anlaşmalar kapsamında Libya’dan, Kosova’ya, Afganistan’dan Bosna Hersek’e, Katar’dan, Somali’ye ve Sudan’a kadar birçok coğrafyada dünya barışına katkı sunmaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi ve asker-sivil tüm mensuplarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Şu anda karada, denizde ve havada; yurt içinde ve sınır ötesinde, zorlu hava ve arazi şartlarında görevlerini büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla yürüten kahraman silah arkadaşlarıma sağlık ve esenlik içinde kazasız belasız, hayırlı başarılı görevler diliyor, asil milletimizin ve tüm mensuplarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerle kutluyorum.

Anahtar Kelimeler:
TskHulusi AkarMsb
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17