banner262

Japon Derneğinden Şanlıurfa’ya 5.5 Milyon TL’lik Destek

Valilik toplantı salonunda düzenlenen protokole, Şanlıurfa Vali Vekili Metin Esen ile AAR Japan Derneği Türkiye Temsilcisi Yoshifumi Kagehira imza attı.

AAR Türkiye Temsilciliği tarafından Şanlıurfa Valiliği koordinesinde yürütülecek yardım ve destek faaliyetinin, insani anlamda büyük önem taşıdığını belirten Esen, projeden 525 yabancı, 175 Türk vatandaşı engelli birey ile 240 yabancı çocuğun faydalandırılacağını, bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları ile 3.625 yabancı bireyin destekleneceğini, projenin toplamda 4.565 kişiye ulaşmasının hedeflendiğini söyledi.

Desteklerinden dolayı AAR Türkiye Temsilciliği adına protokole imza atan Yoshifumi Kagehira’ya teşekkür eden Vali Vekili Esen, bir yıl sürecek projenin hayırlı olmasını diledi.

Projeden faydalanacak yabancı ve Türk vatandaşı bireyler, Şanlıurfa Valiliği koordinesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile diğer kamu kuruluşları tarafından AAR Japan Derneği kriterlerine uygun şekilde, Harran, Birecik; Bozova, Viranşehir, Siverek ve Hilvan ilçe sınırlarında yaşayan desteğe muhtaç yabancılar, çocuklar ve engellilerden belirlenecek.

Proje ile belirlenen bireylere ve ailelerine yönelik genel anlamda yardımcı materyal tedariki, ulaşım, tercüme, bilgilendirme, yönlendirme gibi destek hizmetleri verilecek. Engelli veya kronik hastalık sahibi çocuk veya yetişkinlerin, engelli raporlarında belirtilen tekerlekli sandalye, koltuk değneği, tıbbi boz, gözlük, işitme cihazı, tansiyon aleti, şeker ölçüm aleti gibi yardımcı materyalleri proje ile temin edilecek.

Aynı çalışma ile özel eğitime ihtiyaç duyan fiziksel veya zihinsel engelli yabancı çocukların ihtiyaç tespiti, okul kaydı, rehberlik ve araştırma merkezlerine, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine yönlendirilmeleri ve buna yönelik ücretlerin sınırlı bir süre karşılanması sağlanacak.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaJapon
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17