banner268

‘Batman’ın Ekonomisi ve Ekonomik Gelişmeler’ Konulu Panel Düzenlendi

BATSO konferans salonunda düzenlenen panele; Vali Hulusi ŞAHİN, İl Sağlık Müdürü Hakan PAMUKÇU, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, İŞKUR İl Müdürü Besim EVİZ,  BATSO Başkanı Abdulkadir DEMİR, Batman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arif ARSLAN, işadamları, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı. 


Programda bir selamlama konuşması yapan Vali Hulusi Şahin, Batman’ın sanayi, tarım, turizm ve sağlık alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Batman güçlü bir tarım şehri. Bu yüzden bunu çok önemsiyoruz. Tarımın iyi ve doğru bir şekilde yapılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum.  Batman’da her rakımda ve her toprak şartında katma değeri yüksek farklı ürünleri çiftçimizle buluşturmalıyız. Bu konuda ilgili kamu kurum ve kuruluşların işbirliğiyle gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. 


Batman için turizm de çok önemli bir unsur, önümüzdeki yıllarda bu şehir turizmde çok önemli paralar kazanacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bu konuda bugünden atacağımız adımlar çok önemli. Bizler, Batman’da yeni Hasankeyf ile ciddi bir turizm ve tanıtma hamlesi yapmalıyız. Turistik yatak kapasitemizi mutlaka artırmalıyız ve Batman’a beş yıldızlı otel kazandırmamız gerekiyor. 

Sağlık turizmi açısında Batman’ın ciddi bir altyapısı ve başarısı var. Bunu devam ettirmemiz ve artırmamız gerekiyor. Sağlık turizm çok ciddi gelir temin edebileceğiz bir sektör. 

Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 4 bin 500 civarında bir istihdam söz konusu Bu sayıyı artırmak için devam eden genişleme çalışmalarını hızlandırdık, girişimcilerimize 30 civarında parseli tahsis ettik, altyapı çalışmalarını bitirdik, yatırımcılarımız fabrika inşaatlarına başladılar.  Kalan  2. etapta da 70 parsel var. Bunun için gerekli çalışmalar yapıldı. En kısa zamanda altyapı çalışmalarına başlayacağız ve 70 fabrikanın da tamamlanmasıyla birlikte OSB’de istihdam sayısı 15 bin civarına yükselecektir. 

Bizim hedefimiz Batman’dan başlayarak Türkiye’yi büyütmektir. Bunun için de her şeyimiz var;  altyapımız, kaliteli işgücümüz ve sermayemiz var. Bunu başarmamamız için hiçbir neden yok. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizden aş ve iş bekliyor. Mutlaka yeni istihdam imkanları yaratmamız lazım.  Batman bu konuda avantajlı bir yer. Başka yerlerde bulamayacağınız imkanlar var. Batman sermayesi olan ve ürettiğini pazarlayabilen girişimcilerin olduğu yer” dedi. 

Daha sonra panele konuşmacı olarak katılan Pamukkale Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet İVRENDİ ve Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi  İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aykut LENGER, dünyadaki ekonomik gelişimler ışığında Türkiye ve Batman ekonomisi üzerine birer sunum yaptılar.

Anahtar Kelimeler:
Batman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17