banner268

Başkan Kaya,Şanlıurfa’yı ve Urfa Fıstığını gündeme getirdi.

2019 yılında 31 bin 931 tonluk üretimle Şanlıurfa’nın fıstık üretiminde ilk sırayı aldığını ve bu yıl da tahmini 156.000 ton fıstık rekoltesi ile liderliğini koruyacağını belirten Kaya, Şanlıurfa Ticaret Borsası bünyesinde projelendirilen Fıstık Lisanslı Depo için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan destek talep etti.

Daha önce kurduğu Pamuk ve Hububat lisanslı depolarla Şanlıurfa’da büyük ihtiyaçlara cevap veren Şanlıurfa Ticaret Borsası, Kentimizde bir fıstık lisanslı depo kurulması için girişimlerini sürdürüyor.

Şanlıurfa Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 40 dönüm üzerine kurulması planlanan Fıstık Lisanslı Depo için düşünülen bütçe 17 Milyon TL. Şanlıurfa Valiliği’nin yüzde 1 ortaklıkla dâhil olduğu proje fıstıkta standardizasyon, kayıt dışılığın önlenmesi ve fıstık üreticisine sağlanacak destek açısından önem arz ediyor.

Anahtar Kelimeler:
ŞUTBMehmet Kaya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17