banner268

Erin,Eğitim'e 500 Milyon Tl Ek Ödenek Sağladık

2017 Yılında 1342 dersliğin ihale işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu, bu okulların yapımının genel bütçeden karşılandığını aktaran Vali Erin, şunları söyledi: Son iki aylık süre içerisinde eğitim öğretim konusunun olmazsa olmaz ilgilenmemiz gereken konular arasında değerlendirerek, iki yıl içerinse en az 5 bin derslik inşa etmemiz gerektiğini belirledik. Yine her yıl nüfusa paralel 1300-1400 derslik inşa etmek suretiyle, çocuklarımızın Türkiye ortalamalarındaki sınıflarda eğitim öğretime devam etmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Milletvekillerimiz ve Bakanlarımızla görüşerek 2017’deki yatırım programına ilave olarak 500 Milyon TL’lik yeni bir bütçe sağlamış olduk. Bunun için hızlı bir şekilde proje çalışmaları başladı, ihale hazırlıkları yapılıyor.

2019 Yılına geldiğimizde derslik ihtiyacını minimum seviyeye düşürmeyi hedefliyoruz. Ancak temel problemimiz sadece derslik değil. Eskiden beş sınıfın aynı sınıfta eğitim gördüğü dersliklerde iyi öğretmenlerin son derece başarılı öğrenciler yetiştirdiğini görüyoruz. Tek başına ne binamız ne öğretmenimiz ne de velilerimizin gösterdiği çabalar bir sonuç vermez.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269