banner262

Büyükelçi Önen “Geleceğin Tohumları" programının online açılışına katıldı.

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, Huawei Mobile’nin gerçekleştirdiği “Geleceğin Tohumları" programının online açılışına katıldı.

ÇHC Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, Huawei Mobile’nin gerçekleştirdiği “Geleceğin Tohumları" programının online açılışına katılarak program kapsamında seçilen Türk Üniversite öğrencilerine hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

Pekin Büyükelçimiz Önen öğrencilere hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında, Türkiye-Çin stratejik iş birliğinin yönünün memnuniyet verici ve geleceğinin parlak olduğunu belirterek, iki ülke ilişkilerinin geleceğinde gençlere büyük rol düştüğünü belirtti.

Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, konuşmasında, “Dünyanın ekonomi merkezi haline gelmekte olan Asya ve özellikle Çin ile daha yakın ilişkiler kurmamızın yolu, toplumlarımız arasındaki anlayışın, iletişimin derinleşmesinden geçmektedir” dedi.

“Büyükelçiliğin ve Çin’deki diğer diplomatik temsilciliklerimizin kapıları değerli vatandaşlarımıza daima açıktır”

Her halükârda Çin Halk Cumhuriyeti’nde yaşayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunan ÇHC Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, “Çin Halk Cumhuriyetinde yaşayan değerli vatandaşlarımız. Türkiye Cumhuriyeti’nin Çin Halk Cumhuriyeti nezdindeki Büyükelçisi olarak göreve başladığım 1 Aralık 2017 tarihinden bu yana, iki kadim medeniyet olarak binlerce yıllık köklü ilişkilere sahip bulunduğumuz Çin’de Türkiye’yi temsil ediyor olmaktan duyduğum onur ve mutluluğu ifade ediyor, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. İki ülke arasında diplomatik ilişkiler 1971 yılında tesis edilmiş ve 2010 yılında stratejik işbirliği ilişkisi olarak ilerletilmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sayın Xi Jinping’in davetleriyle 2 Temmuz 2019 tarihinde Pekin’e gerçekleştirdikleri resmi ziyaretle de ikili ilişkilerin gelişimi daha da ivme kazanmıştır. Tarihi İpek Yolu’nun Batı ve Doğu kapılarında binlerce yıl etkileşimde bulunmuş Türkiye ve Çin’in bugün Kuşak ve Yol Girişimi ile Orta Koridor projelerinde, ikili ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel meselelerde münasebetlerini ve işbirliklerini geliştirdiklerini müşahede etmekten ziyadesiyle memnuniyet duyuyorum. Bölgelerinde ve küresel düzende Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin güçlenmesi bölgesel ve küresel güvenliğe, refaha ve istikrara da büyük katkı sağlayacaktır. İkili ilişkilerimizde ticaretin geliştirilmesi, karşılıklı yatırımların artırılması ve Türkiye’den Çin’e ihracatımızın güçlendirilmesi hedefleri temel önceliklerimiz arasında yer alacaktır. Çin bugün Türkiye’nin üçüncü büyük ticaret ortağı durumdadır. Ticaretin yanı sıra enerji, sivil havacılık, turizm, eğitim ve kültür sahalarında da işbirliğimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Bu noktada, Türkiye’de Çinli yatırımcıların, karşılıklı uçuşların, Çin’den Türkiye’ye seyahat eden turistlerin, öğrencilerin sayılarının katlanarak artmakta olduğunu büyük mutlulukla görmekteyiz. Özellikle, 2018 yılında icra ettiğimiz Çin’de Türkiye Turizm Yılı’nın da katkılarıyla Türkiye’yi ziyaret eden Çinli dostlarımızın sayısının bir önceki yıla kıyasla %60 artması sevindiricidir. Tüm bu gelişmeler şüphesiz iki kadim millet arasındaki etkileşimin güçlenmesine, dostluğun ve ortak anlayışın pekiştirilmesine de önemli katkılar sağlayacaktır. Türkiye-Çin ikili münasebetlerinin geliştirilmesine yönelik tüm çalışmalarımızda siz değerli vatandaşlarımızın katkı, destek ve görüşleri bizler için önemli olup, sizlerle yakın işbirliği ve karşılıklı etkileşim içinde olmaya özellikle özen göstermeyi sürdüreceğiz” diyerek Büyükelçiliğin ve Çin’deki diğer diplomatik temsilciliklerimizin kapılarının Çin’de yaşayan değerli vatandaşlarımıza daima açık olduğunu belirtti.

Anahtar Kelimeler:
çinEmin önenPekin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17