banner268

Batman'da İnsan Ticareti ile Mücadele İstişare Toplantısı

İnsan ticareti ile mücadelede kurumlar arası koordinasyonun arttırılmasına yönelik yürütülecek çalışmaların görüşüldüğü toplantıda açılış konuşması yapan Batman Valisi Şahin, insan ticareti ile mücadelenin sadece kolluk kuvvetlerinin görevi olmadığını, diğer kurumları da ilgilendiren birçok boyutunun  bulunduğunu ve Yabancı veya Türk vatandaşı ayrımı gözetilmeksizin  bu suçla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. 


Daha sonra Göç İdaresi uzmanları tarafından insan ticareti ile mücadele konusunda yürütülen çalışmalara ilişkin yapılan sunumun ardından, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Rıfat SAGUT tarafından insan ticareti suçunun Türk Ceza Kanunu ve Yargıtay Kararları ışığında değerlendirilmesine yönelik geniş bir sunum yapıldı.  


Batman İl Jandarma Komutanlığı Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya; Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Rıfat SAGUT, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü İnsan Ticareti Mağdurlarını Koruma Daire Başkanı Osman KORAMAZ, Batman Cumhuriyet Başsavcısı Ömer METE, İl Emniyet Müdürü Köroğlu KIRAÇ,  İl Jandarma Komutanı Albay İsa ÇAKMAK, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Alettin ÖKTEN, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit ÇİÇEK, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir ARSLAN, İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan ARSLANLI,   İl Göç İdaresi Müdürü İbrahim Halil TOKMAK,    İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan PAMUKÇU, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, İŞKUR İl Müdür Vekili  Mahmut POLAT ve İl Gümrük Müdür Vekili Yusuf OKTAY katıldı. 

Anahtar Kelimeler:
Batman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17