banner268

Vali Karaloğlu'ndan Kurumlara"Bağlar'a Yoğunlaşın" Talimatı

400 binden fazla nüfusu ile Türkiye’de 36 il’den daha büyük olan Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin sorunları Vali Münir Karaloğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantı ile masaya yatırıldı. Bağlar Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Karaloğlu’nun yanı sıra Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Bağlar Kaymakamı Yavuz Güner, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Jandarma Komutanı Mustafa Erdem, kamu kurumlarının müdürleri, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Bağlar Belediyesi’nin birim müdürleri katıldı.



Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Münir Karaloğlu, Diyarbakır’ın en büyük ilçesi olan Bağlar’ın aynı zamanda farklı problemleri bünyesinde barındırmasıyla da Türkiye’nin en sorunlu bölgelerinin başında geldiğine vurgu yaptı. Genç bir nüfusa sahip olan Bağlar’ın sorunlarından arındırılması için tüm kurum ve kuruluşların buraya yoğunlaşması gerektiğini anlatan Karaloğlu, Bağlar Belediyesi’nin tek başına bu yükün altından kalkmasının mümkün olamayacağını ve bu nedenle başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kurumlarla çözüm odaklı koordineli çalışmalar yapılmasının önemine dikkat çekti. Belediyeciliğin yol ve benzeri hizmetlerle sınırlı tutulmaması gerektiğini kaydeden Vali Karaloğlu, Bağlar’da insana dokunmaya yönelik sosyal çalışmaları daha fazla hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti.



Büyükşehir çevre dostu Katı Atık Tesisi kuruyor

Karaloğlu'nun konuşmasının ardından Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve birim amirleri belediyenin yürüttüğü çalışmaları anlattı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ayhan Kardan ise Bağlar İlçesi sınırlarında bulunan Çöp depolama alanına yeni yapılacak çevre dostu Katı Atık Tesisi ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Bağlar'da 6 yeni bulvar yapılacak

Kardan, Büyükşehir Belediyesi'nin Bağlar’da 6 yeni bulvar yapacağını belirterek ihale aşamasının tamamlandığı ve çalışmalara önümüzdeki günlerde başlanacağı açıkladı.
Bağlar’daki kırsal mahallelerde ulaşımı rahatlatmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından 61.4 kilometretlik alanı kapsayan grup mahalle yolları yapılacağını kaydetti.

Sakarya Caddesi ihya edilecek

Toplantıda Sakarya Caddesi'nin durumu ile ilgili bilgi alan Vali Karaoğlu, Sakarya Caddesi’nin ihya edilmesi için yetkililere talimat verdi. Toplantıda öne çıkan başlıklar arasında pandemi sürecinde alınması gereken önlemler de yer aldı. Vali Karaloğlu, kentteki vaka sayısının ciddi boyutlara ulaştığına dikkat çekerek tüm kurumların daha fazla hassasiyet göstermesi gerektiğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269