banner268

Batman'da yolcu sayısında düşüş yaşandı.

Belediye toplu taşıma otobüslerinin dezenfeksiyonunu rutin olarak sürdüren Belediye İşletme İştirakler Müdürlüğü, dijital göstergeli 35 otobüse ‘EVDE KAL’ yazılarıyla Batmanlıların evlerinde kalmaları için çağrıda bulunuldu.

Mart ayının ilk haftasında günde ortalama 31 bin 254 yolcu taşındığını aktaran Belediye İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Mart ayının son haftasında günde  ortalama taşınan yolcu sayısının 4 bin 233 yolcuya kadar düşüş gösterdiğini belirtti. 23 Mart 2020 tarihinden sonra yolcu sayılarında gözle görülür bir şekilde düşüş yaşanmasında İçişleri Bakanlığı genelgesinde yer alan çalışma ortamlarında esnek mesai sistemine geçilmesi, 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz kartlarının geçici bir süreliğine devre dışı bırakılması ve vatandaşların koronavirüs salgınına karşı tedbirini alarak evden çıkmamaya özen göstermesi yolcu sayısında düşüş yaşanmasında en büyük etken oldu.

Anahtar Kelimeler:
BelediyeBatman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17