banner268

Batman'da Mor Kuryakos Manastırı 1. Etap Restorasyon Çalışmalarının Sonuna Gelindi

Mor Kuryakos Manastırı 1. etap restorasyon çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin bilgi veren yetkililer; manastırın giriş kapısı, güney cephenin tamamı, mezar odası ve mezar odasının doğu cephesi ve ikinci katta bulunan tüm odaların restore edildiğini, yapılan çalışmalar sonucunda yıkılmadan kurtarılan tarihi manastırın tüm ihtişamı ile koruma altına alındığı ifade etti. 

Restorasyon Çalışmaları 2. Etap ile Devam Edecek

Manastırın kalan kısımları için restorasyon çalışmalarının başlatılması için yetkililere talimat veren Valimiz, 2. etap kapsamında; çevre duvarı, kilise mekanı ve orta avlunun restore edileceğini ifade etti. 

İncelemeler sırasından Vali Şahin'e;  Beşiri Kaymakamı Sinan AŞCI, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan ASLANLI eşlik etti. 

Anahtar Kelimeler:
Batman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17