banner268

Diyarbakır Büyükşehir’in sanatçıları şarkılarıyla vatandaşlara moral verdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın “Her Ev Bir Kültür Merkezi” temasıyla düzenlediği Aralık 2020 Kültür ve Sanat Etkinlikleri Takvimi Kent Konservatuarı’nın verdiği konserle devam ediyor. Tüm ülkede pandemi nedeniyle uygulanan 2 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında Kuçede Sanat Var başlığı altında müzisyenler Kayapınar ilçesi Kent Meydanı’na kurdukları ses sistemi ve portatif sahneyle zamanlarını evde geçiren vatandaşlara, seslendirdikleri birbirinden güzel Türkçe, Kürtçe ve Zazaca şarkılarla moral verdi.

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle seslendirilen 35 eseri evlerinin balkonlarından dinleyen vatandaşlar, kimi zaman alkışlarla şarkılara eşlik etti, kimi zamanda cep telefonlarına sarılarak etkinliği kayıt altına aldı. Yaklaşık 2 saat süren canlı müzik dinletisi etkinliğinden dolayı vatandaşlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Zorlu pandemi sürecinde vatandaşların, kültür ve sanat etkinliklerinden mahrum kalmaması amacıyla Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği Kuçede Sanat Var organizasyonu her hafta Pazar günü, farklı adres ve mekânda vatandaşlara canlı müzik dinletisiyle moral vermeye devam edecek.

Anahtar Kelimeler:
BüyükşehirDiyarbakır
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17