banner268

Defne ilçesi Büyükşehirden hak ettiği hizmetleri alamıyor.

Defne’nin çok sayıda mahallesinin yolu ve içme suyu bulunmuyor. Diğer ilçelerde yayla yolları beton asfalt yapılırken, Defne ilçesinde birçok yol halen köstebek yuvasını andırıyor. Öte yandan Defne’nin göbeğinde bulunan köhnemiş arıtma tesisinin kaldırılmasıyla ilgili hiçbir ciddi çalışmanın yapılmamış olması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Yörede yaşayan binlerce insan evini, arsasını satarak göç etme zorunda bırakılıyor. Arıtma tesisinin ivedilikle bu bölgeden kaldırılması ve yerinin kent parkı haline getirilmesi gerektiğini belirten çevre sakinleri Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş bizleri 6 yıldır oyalıyor, bu soruna artık el atmasını bekliyoruz açıklamalarında bulundular.. Arıtma tesisi çevresinde bulunan bazı mahalle muhtarların da soruna duyarsız kaldığını belirten mahalle sakinleri yaşamsal bir sorun olan ve sağlığımızın olumsuz etkileyen  bu sorunun acilen çözülmesini bekliyoruz dediler. 

Öte yandan arıtma tesisinin yanı başında bulunan hayvan barınağının da çevreye ciddi şekilde yaşamsal koşulları zorladığını ve bu koşulların farkında olan Hatay Valiliğinin Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne yazan cezaları anımsatan çevre sakinleri ceza süreci üzerinden aylar geçmesine rağmen bu yerin kapatılması konusunda herhangi bir adım atılmadığını ifade ettiler.

Anahtar Kelimeler:
HatayBüükşehirDefne
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269