banner268

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her alanda adalet sistemini geliştirecek tarihî reformlara imza attık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni’ne katıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının başında, “2019-2020 Adli Yılı’nın, yargı camiamız başta olmak üzere ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

“KENDİMİZ VE TÜM İNSANLIK İÇİN DAİMA ADALETİN PEŞİNDE KOŞMALIYIZ”

“Biz, kendimiz ve tüm insanlık için daima adaletin peşinde koşmalıyız” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü bugün, yakın coğrafyamız başta olmak üzere, dünyanın pek çok yerinden zulüm altında inleyen insanların feryatları âdeta arşı inletiyor. Dünya sistemi, refah ve lüks içinde yaşayan, daha da önemlisi bu hayat tarzını korumayı her şeyin üzerinde tutan bir kesimin cenderesi altındadır. Karşımızda, kendi konforu için dünyanın kalanının ekonomik kaynaklarını sömüren, zenginliklerini iç eden, kendi özgürlüğünü koruma adına dünyanın kalanını gözyaşına ve ateşe boğmaktan çekinmeyen bir anlayış bulunuyor” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni yönetim sistemimizde yürütmenin de temsilcisi olan Cumhurbaşkanına kuvvetler ayrılığı konusunda yöneltilen ithamların çoğu temelsizdir. Ülkemizdeki demokratik sistemde Cumhurbaşkanına açılan alan, üstünlük bağlamında değil, tüm kurumların ahenk içinde çalışmasını gözetme noktasındadır. Yargı üzerinden, milletten ve hukuktan aldığı yetkiyle görevini yapan yürütme erki ile onun temsilcisi olan Cumhurbaşkanına saldırmak aslında doğrudan siyasal alanı hedef almaktır” açıklamasında bulundu.

“HUKUK EĞİTİMİNİN NİTELİĞİNİN YÜKSELTİLMESİ, YARGI REFORMU STRATEJİMİZİN EN ÖNEMLİ UNSURLARINDANDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her alanda adalet sistemini geliştirecek tarihî reformlara imza attık. Bugün de demokrasimizi güçlendirmek, vatandaşlarımızın adalet beklentisine en yüksek cevabı vermek, uluslararası alanda Türkiye’nin hukuk devleti niteliğini tahkim etmek amacıyla yeni reform hazırlıkları içindeyiz” dedi.

Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının güçlendirilmesinin, hukukun üstünlüğüyle birlikte bireylerin hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınmasının temel şartı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kaliteli insan kaynağı, her alan gibi, adalet sisteminin iyi bir şekilde işleyişinin de temel şartıdır. Hukuk eğitiminin niteliğinin yükseltilmesi, yargı reformu stratejimizin en önemli unsurlarından biridir” diye ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17