banner268

Büyükelçi Önen, ziyaretlerini sürdürüyor

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Çin’in Sichuan Eyaleti ve Chengdu şehrini 2 gün süreyle ziyaret ederek, Türkiye ve Çin arasında ikili ilişkilerimizi her alanda daha ileriye taşımak konusunda görüşmeler yapıyor.

Sichuan Eyaleti ziyaretine Ticaret Odası ziyaretiyle başladığını belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “2 gün sürecek çok yoğun bir program için Chengdu şehrine vardık. Ülkemizi tanıtmak ve ticaret imkanlarını arttırmak üzere önemli merkezleri ziyaret etmeye devam, Durmak Yok. Eyalet 82 milyon nüfusu ve Fortune 500 listesinin 347 tanesinin yer aldığı en hızlı gelişmekte olan şehri. 560 milyar dolar değerinde ekonomisiyle Sichuan Eyaleti ziyaretimize ticaret odası CCPIT ile başladık. Ülkemizin ticaret ve yatırım imkânlarını anlattık. Göstermiş oldukları ilgi çok memnun ediciydi ancak daha fazla tanıtım ve iş dünyalarının bir araya gelmeleri çok önemli. Çin'in en önemli süpermarket zincirlerinden Wumart, 1500 marketi ile $8 milyar ciro yapıyor. İnsansız, yapay zekalı market uygulamaları ve online perakendeciliğin başarılı örneği. İhracatına başladığımız ve daha birçok ürünümüzün bu zincirde yer alması için önemli adımlar attık” dedi.

Ziyaretinin Sichuan Eyalet Valisi ve Chengdu Belediye Başkanı ile devam ettiğini belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, “Sichuan Eyalet Valisi ve Chengdu Belediye Başkanı ile ikili ilişkilerimizi her alanda daha ileriye taşımak konusunda görüş birliğine vardık. Daha sonra Sichuan Üniversitesi rektörü ile de ülkemizden bir üniversite ile işbirliği konusunda mutabık kaldık. Daha sonra Planlama Sergi Salonu ve Bilim Şehri Sergi Salonu ziyaretimizde 4 bin yıllık Chengdu’nun son dönemde gerçekleştirdiği hızlı kalkınma çok etkileyici. Chengdu’nun önümüzdeki dönemde Pekin, Şanghay ve Guangzhou gibi Çin’in önde gelen şehirleriyle birlikte anılacağına inanıyorum” diye konuştu.

ÇHC Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, günün sonunda tarihi Sichuan Huangcheng Camisine gittiğini belirterek, “Günün son durağı 1667 yılında inşa edilen Sichuan Huangcheng Camisi oldu. Camide muhafaza edilen eşsiz 400 yıllık Kuran tabletlerini ve elyazması eserleri inceledim. Paha biçilemez bu eserlerin yakın bir zamanda halka açık olarak Cami içinde sergileneceğini de paylaşmak isterim” dedi.

Anahtar Kelimeler:
çinBüyükelçiPekin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17