banner268

Batman Valisi Şahin, Gercüş İlçesinde İncelemelerde Bulundu

İlçe Özel İdare bahçesinde ilçe Kaymakamı Mevlüt ŞEKERCİ, Belediye Başkanı Gündüz GÜNAYDIN, ilçe kurum müdürleri ve çiftçiler tarafından karşılanan Valimiz, “Yeni Bağ Tesisi Projesi” ihata malzemesi dağıtım törenine katıldı. 


60 Çiftçiye 6 Bin Demir İhata Direği ile 18 Bin Metre Galvanizli Tel Desteği 
Gap Bölge Kalkınma İdaresi’nin finanse ettiği, Gercüş Kaymakamlığı koordinasyonunda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yeni Bağ Tesisi Projesi” kapsamında 60 çiftçiye 300 dönüm bağ’da kullanılmak üzere 6 bin demir ihata direği, 18 bin metre galvanizli tel ve 60 adet demir kapı dağıtımını yapan Valimiz,  Gercüş ilçesinde üretilen “mezrone” üzümünün bir marka olduğunu belirterek,  Gercüş Mezrone üzümünün Coğrafi işaretlemesi işlemlerine başlanacağını ifade etti.  

Daha sonra ilçe kaymakamlığını ziyaret eden Vali Şahin, Kaymakam Mevlüt ŞEKERCİ’den ilçede yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı. 

Vali Şahin, İlçedeki Kamu Yatırımlarında İncelemelerde Bulundu
İlçe kaymakamlığı bahçesindeki restorasyon çalışmaları devam eden yaklaşık 100 yıllık tarihi hükümet konağında incelemelerde bulunan Vali Şahin, yetkililerden yürütülen restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Daha sonra ilçede yapımı tamamlanan Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu olarak kullanılacak binada incelemelerde bulunan Vali Şahin, binanın eksikliklerinin en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması konusunda yetkililere talimat verdi.

 
Gercüşlü Kadınlardan İş Elbisesi Üretimi 
Kamu yatırımları incelemelerinin ardından Gercüş Kaymakamlığı, Gercüş Belediyesi, İŞKUR, Gercüş Ziraat Odası Başkanlığı ve İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle yürütülen Mesleki Eğitim Kursu’nu ziyaret eden Vali Şahin, kursu gezerek eğitim gören kadın kursiyerlerle bir süre sohbet edip, yetkililerden yürütülen eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kursta 15 kadın kursiyerin eğitim gördüğünü belirten yetkililer kursiyerlerin Gercüş Ziraat Odası Eğitim Çiftliği’nde çalışan çiftçilere iş elbisesi diktiklerini ifade etti. 

İlçe Muhtarlar Toplantısı Valimiz Başkanlığında Yapıldı
Gercüş ilçesi mahalle ve köy muhtarları toplantısı Vali Hulusi ŞAHİN Başkanlığında İlçe Halk Kütüphanesi konferans salonunda gerçekleştirildi. 

Köylerin yol, içme suyu, altyapı ve eğitim gibi sorunlarının ele alındığı toplantıda muhtarlara hitap eden Vali Şahin, “Kamu kaynakları sınırlı ve devletin bütçe imkanları bellidir. İhtiyaçlar ise sınırsız. Biz imkanlar ölçüsünde köylerimizin sorunlarını gidermeye çalışıyoruz. Bu konuda büyük mesafe aldık. Köylerimizin en önemli sorunlarından bir tanesi içme suyudur. Bu konuda gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Su kuyularına güneş enerjisi santralini kurarak güneş enerjisi ile çalıştırmayı düşünüyoruz.  Ayrıca depoların bakımı ve sağlıklı içme suyu içilmesi için tüm içme suyu depolarının klorlanması çalışmalarımız devam ediyor. Böylece içme suyu depolarının bakımını ve kontrolünü düzenli bir şekilde yapacağız. Bunların yanında daha önemlisi insanımıza iş ve aş sağlamaktır. Bunun için çalışmalıyız ” diye konuştu. 

Konuşmanın ardından, muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Vali Şahin,  sorunların öncelik sırasına göre imkanlar ölçüsünde giderileceğini ifade etti. 

Vali Şahin, İlçe Esnafını Ziyaret Etti
Toplantının ardından ilçe esnafını ziyaret eden Valimiz, esnafın sorun ve taleplerini dinleyerek hayırlı kazançlar temennisinde bulundu. 

“Eğitim Değerlendirme Toplantısı” 
İlçedeki temasları kapsamında ‘İlçe Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katılan Vali Hulusi ŞAHİN, ilçenin okul müdürleri ile öğle yemeğinde bir araya geldi. 

 Milli Eğitim Müdürü Şahabeddin KONAKÇİ tarafından ilçenin eğitim-öğretim altyapısına ilişkin yapılan bilgilendirmenin ardından okul müdürlerine hitap eden Vali Şahin, okulun eğitim başarısında okul müdürünün rolünün önemli olduğunu belirtti.  Öğretmenler arasında sağlanacak uyum ve koordinasyon ile eğitim-öğretimde önemli işlerin başarılacağını vurgulayan Valimiz, “Okul müdürünün başarısını garanti eden şey, öğretmenler odasındaki barışçıl iklimdir. Öğretmenler odasında eğer siz bir aile ortamı ve arkadaşlık iklimi üretebilirseniz, başarı kaçınılmaz olur. Bunun tersi olursa yaşanan sıkıntılar öğrenciye yansır ve akabinde başarısızlık gelir. Öğretmenlerinizi çok iyi motive etmelisiniz” dedi. 

Okullarda gönüllülük esasına dayalı koçluk sisteminin uygulanması konusunda da tavsiyelerde bulunan Vali Şahin, “Öğrencilerin motivasyonunu artıracak her proje önemlidir.  Koçluk sistemi de bunlardan bir tanesidir. Bunları devreye sokarak sınav başarınızı maksimize edebilirsiniz” diye konuştu. 

Vali Şahin, Kayapınar Beldesini Ziyaret Etti
Toplantının ardından ilçeye bağlı Kayapınar beldesine geçen Vali Şahin, beldede yapımı tamamlanan 12 Derslikli Kayapınar Anadolu Lisesi, kapalı spor salonu ve 100 kişilik yurdun bulunduğu eğitim yerleşkesinde incelemelerde bulundu ve yetkililerden yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Beldede Tekstil Fabrikası Üretime Başladı
Daha sonra belde belediyesinin destekleriyle yeni açılan ve beldenin tek fabrikası olan 60 kişinin istihdam edildiği Kayapınar Aynkeyf Tekstil atölyesini ziyaret eden Valimiz,  penye üzerine üretim yapan tesiste incelemelerde bulunarak, işletme sahibi Abdurrahman AKGÜL’den üretim faaliyeti hakkında bilgi aldı. 



Valimiz Hulusi ŞAHİN,  Gercüş ilçesindeki son ziyaretlerini ilçeye bağlı Ardıçlı ve Yayladüzü köylerine yaparak, vatandaşlarla bir araya geldi. 

Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Şahin, sorun ve taleplerini dinledi. 

İlçe ziyaretinde Vali Şahin'e, İl Jandarma Komutanı Albay İsa ÇAKMAK ve İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Mehmet DEMİR eşlik etti. 

Anahtar Kelimeler:
BatmanGercüşHukusi Sayın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17