banner268

Bakan Yerlikaya: “Düzensiz Göçle Mücadelemizi Kararlılıkla Sürdürüyoruz”

Bakan Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) medya temsilcileriyle bir araya geldiği programda, son 180 günlük dönemde yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’deki düzenli göçmen sayılarını paylaşan Bakan Yerlikaya, 3 milyon 237 bin 585’i geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler, 1 milyon 113 bin 761’i ikamet izniyle kalanlar ve 262 bin 638’ü uluslararası koruma kapsamındaki yabancılar olmak üzere toplam 4 milyon 613 bin 984 düzenli göçmen bulunduğunu bildirdi.

Göçmen Kaçakçılığına Yönelik 3 Bin 801 Operasyon Yapıldı

Bakan Yerlikaya, “Sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın en önemli küresel sorunlarının başında ‘düzensiz göç’ geliyor ve ülke olarak biz de bu konudaki mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.” dedi.

Son 180 günde Türkiye genelinde göçmen kaçakçılığına yönelik 3 bin 801 operasyon yapıldığını belirten Bakan Yerlikaya, bu operasyonlar sonucunda 6 bin 108 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 2 bin 110’unun tutuklandığını, 799’u hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini ifade etti. Operasyonlar sonucu 173 bin 550 düzensiz göçmenin yakalandığını dile getiren Bakan Yerlikaya,“Hudut birliklerimizin çalışmaları sonucu sınırdan geçmeye çalışan 106 bin 5 kaçak göçmenin geçişi engellendi. İstikrarlı bir şekilde sürdürdüğümüz baskı sonucunda, aynı dönemde vize, vize muafiyeti veya ikamet ihlalinde olan 187 bin 479 yabancı da ülkemizden ayrıldı.” şeklinde konuştu.

Ülke sınırları içinde ve sınır hattında mücadele verilirken, düzensiz göçü kaynağında önleme noktasında da adımlar atıldığını vurgulayan Bakan Yerlikaya, “Komşu ve muhatap ülkelerin bakanlarıyla görüşüyoruz. Etkin ve kararlı bir diplomasi yürüterek iş birliğimizi güçlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
IçişleriAli Yerlikaya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269