banner262

Alagöz ve Açmaz "Geçici Kurulun Kararı Bağlayıcı Değildir"

Alagöz ve Açmaz, yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandılar:

Dün Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Geçici Kurulu tarafından bize görevden alındığımıza dair yazı gönderildi. Cumhuriyet Halk Partisinin tüzüğüne göre İl geçici kurullarının İlçe Başkanlarını görevden alma yetkileri yoktur. 21 Şubat 2022 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi MYK Kararıyla Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Geçici Kurulu Parti tüzüğümüze göre, İl Başkanlığını 45 gün içerisinde olağan üstü kongreye götürmek üzere atanmıştır. İl geçici kurulunun görev 45 günlük görev süresi de sona ermiştir. Görev süreleri dolmasına rağmen 2–3 aydır hukuksuz bir şekilde görevde bulunan İl geçici kurulunun bizi ve diğer İlçe Başkanlarımızı görevden alma yetkileri olmadığını ifade etmek isteriz.

İl ve İlçe Başkanlarını ve Yönetim kurulunu Partimizin tüzüğüne göre, yetkili kurulumuz olan Merkez Yönetim Kurulu alabilir. Dolayısıyla dün Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Geçici Kurulunun almış olduğu karar bağlayıcı değildir. Biz görevimizin başındayız. Partimize bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetlerimizi devam ettiriyoruz” dediler.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaChp
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17