banner268

Trafik kural ihlaline Jandarma'dan Dur.

Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanlığından yapılan açıklamada;

09 Mart 2018 tarihinde traktör arkasında takılı kültivatör üzerinde öğrencilerin taşınması olayının ulusal ve yerel basında paylaşılması olayı ile ilgili olarak Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri tarafından yapılan araştırma sonucunda;

Olayın Karaköprü ilçesi Geçit mahallesinde ilköğretim okulunda eğitim öğretim gören Sarımlı mahallesinde ikamet eden bir grup öğrencinin olduğu, hafta sonu olması nedeni ile öğrenci servislerinin taşımacılık yapmadığından dolayı öğrencilerin ders bitiminde Geçitli köyünden yaya olarak Sarımlı köyüne yürüdükleri esnada yoldan geçen ve sürücülüğünü A.Y isimli şahsın yaptığı 63 P.. plakalı traktörü durdurarak kültivatöre binerek köye gittikleri tespit edilmiştir.

 63 P… Plakalı traktör sürücüsü A.Y hakkında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 47/1-d maddesi (Trafik Güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak ve zorunluluk ve yükümlülüklere uymamak) gereği 108 TL idari para cezası işlemi, ayrıca traktörün yapılan sorgusunda da muayenesinin yenilenmediğinden dolayı traktör sahibi İ.Y hakkında da Karayolları Trafik Kanununun 34-a (Muayenesi Yapılmamış araçla Trafiğe Çıkmak) maddesi gereği 235 TL idari Para cezası kesilerek muayenesinin yapılması amacıyla (7) gün trafikten men edilmiştir. Traktör sürücüsü ve traktör sahibine tarım araçları üzerinde insan taşınmaması hususunda gerekli uyarı ve ikazlar yapılmıştır.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı olarak 2019 yılında da Trafik denetimlerinin kesintisiz olarak devam edeceği, her türlü trafik kural ihlali bilgisinin alınması üzerine gerekli yasal işlemin ve bilgilendirme yapılağını.Kamuoyuna Saygı ile Duyurulur." denildi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaJandarma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269