banner268

Şanlı Halfeti’nin Şerefli Başkanı

Şanlıurfa’nın Cittaslow unvanına sahip güzide ilçesinde kaymakam iken belediyeye kayyum olarak atanan Şeref Albayrak yaptığı başarılı projelerle hem yöre halkının hem de iktidar partisinin beğenisini kazanarak 31 Mart 2019 mahalli seçimlerinde Halfeti Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

Şeref Albayrak’ı Halfeti ilçesine aday gösteren Ak Parti tarihinde ilk defa Belediye seçimlerini büyük farkla kazandı. www.urfagap.com Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Erbülbül Halfeti İlçe Belediye Başkanı Şeref Albayrak ile yaptığı röportajda bu başarının perdelerini araladı.

İşte Şanlı Halfeti’nin Şerefli başkanı ile yapılan röportaj;

Fuat Erbülbül: Sayın Albayrak, Ak Parti kurulduğu günden buyana Halfeti ilçesinde ilk defa belediye seçimlerini kazandı. Bu başarının arkasında yatan gerçekleri bizimle paylaşırmışsınız?

Başkan Şeref Albayrak; Öncelikle bu başarının bir günde bir ayda bir yılda oluşmadığını belirtmek isterim ben Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile kayyum atandığımda Halfeti ilçemiz gerek yerelde gerek merkezi hükümetten yeterli koordinasyonu sağlamayarak Halfeti ilçesinin bugüne kadar alması gereken hizmetlerden yoksun bırakılmıştır. Kayyum başkanlığım döneminde bu koordinasyonu sağlayarak hükümetimizin de desteği ile ilçenin yıllardır susamış olduğu hizmetleri ilçe halkı ile buluşturduk. Bu başarının ardında yatan gerçeğin bu olduğunu düşünüyorum.

Fuat Erbülbül; Sayın Albayrak bahsettiğiniz hizmetler nelerdir bizlere biraz ayrıntı verebilir misiniz?

Başkan Şeref Albayrak; Kayyum döneminde 30 Milyonluk bir yatırım gerçekleştirdik. Bunların içerisinde ilçemize 500 bin m2 kilit parke taşı döşemesi yapıldı. 28 tane çok amaçlı sosyal tesisi ilçemize kazandırdık. Ayrıca FİFA standartlarında 7 adet halı saha yaparak ilçede gençlerimizin buralardan faydalanmasını sağladık. Tabi hizmetlerimiz bununla da kalmadı, İlçemizde yer alan okullar içesinde çok amaçlı spor salonların öğrencilerimizin hizmetine sunduk.

Fuat Erbülbül; Sayın Başkan sizlerin de yakından bildiği gibi Halfeti ilçemiz güneydoğunun bodrumu olarak adlandırılıyor u manada turizmle ilgili neler yaptınız neler yapacaksınız

Başkan Şeref Albayrak; Turizm ilçesi olarak bilinen Halfeti’mizde göreve geldiğimde haftada 25 tur otobüsü ilçemize geliyordu. İlçemizin her anlamda imajının değişmesi neticesinde ulusal anlamda ilçemiz bilinir olmasının da ayrıcalığı ile yaptığımız tur acenteleri ile görüşmeler sonrasında artık ilçemize haftalık 150 tur otobüsü gelmeye başlamıştır.

Ayrıca marinamızı revize ederek büyükşehir belediyemize Şanlıurfa valiliğinin büyük destekleri ile tekne turları yoğun bir şekilde profesyonel olarak yapılmaya başlanmıştır

Fuat Erbülbül; Turizmle anılan bir ilçenin en önemli konularından biride ulaşımdır. Bu konuda sizler gerek kayyum döneminde gerek belediye başkanlığınız döneminde ulaşımın kolay olması konusunda bir proje yürüttünüz mü?

Başkan Şeref Albayrak; Temel konuların çözümü noktasında Halfeti İlçemiz ile Birecik İlçemiz arasının yol genişleme çalışmasının ihalesi yapıldı. 8 metrelik yolumuz artık 15 metreye çıkıyor. 1 Kilometre olan sahil bandını 5 kilometreye çıkardık ve en önemlisi Halfeti’nin seyir tepesi olarak adlandırılan alanı kamulaştırarak orada günü birlik konaklama tesislerinin olduğu bir proje uygulamasına başladık.

Fuat Erbülbül; Sayın başkan her yerde olduğu gibi Halfeti ilçesinin de işsizlik problemi var bu yönde çalışmalarınız nelerdir bizimle paylaşır mısınız?

Başkan Şeref Albayrak; Sayın Erbülbül öncelikle bu soru için sizlere teşekkür ediyorum. Kayyum olarak atandığım günden buyana çalışmalarımızın en başında Halfeti ilçemizin işsizlik sorununa çare bulmaya yer verdim.

Büyük zaman harcadık bu konu üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Yatırımcılarımızla görüşerek ilçemizde görülen işsizlik sorununa çözüm arayışına girdik ilçemize 1 tekstil atölyesi kazandırdık. 50 kişi ile başlayan bu tesis şuanda 180 kişiye doğrudan istihdam sağlıyor bunun gerisinin gelmesi için her türlü çabayı ve gayreti gösteriyoruz ve yatırımcılarımıza şu çağrıyı yapıyoruz gelin güneydoğunun incisi olan bu turizm ilçesine yatırım yapın bizler yerel yöneticiler olarak yatırımcılarımızın her zaman yanında olacağız.

Fuat Erbülbül, Sayın başkan verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyoruz henüz 3 aylık belediye başkanısınız geçmişte kayyum olarak çalışmalarınızı ve 100 günlük belediye başkanı olarak çalışmalarınızı anlattınız dilerim ve umarım ki 2020 yılının başlarında sizlerle yapacağımız yeni röportajda Halfeti ilçemize kazandıracağınız yeni projeleri sizlerden duyarız. Geçmişten günümüze sergilediğiniz bu büyük başarılı çalışmalardan ötürü sizleri kutluyor bizi Halfeti ilçesinde misafir ettiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum.

Başkan Şeref Albayrak ; Sayın Fuat Erbülbül 35 yıllık meslek hayatınızdan günümüze kadar göstermiş olduğunuz tarafsız ilkeli gazetecilik anlayışı için asıl ben size teşekkür ederim. Bugün Halfeti ilçemizde yapılan çalışmalara ayrıca değinip halkın bilgilendirilmesi adına yaptığınız bu röportaj içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Son olarak şunu eklemek istiyorum seçim döneminde ve seçim sonrasında maksatlı olarak ortaya atılan dedikodulara halkımız ciddiye almasın. Ben seçim meydanında da dile getirdim bir kez daha sizlerin aracılığıyla dile getirmek istiyorum Şeref Albayrak Halfeti ilçesine 5 yıllık görev süresince hizmet etmeye devam edecektir kesinlikle bırakıp gidecek söylentilerine Halfetili vatandaşlarımız inanmasın Ben Halfeti’yi Halfetililerinde beni sevdiğini biliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17