banner268

Harran Üniversitesi Şanlıurfa’nın Ağaçlandırılmasına Öncülük Ediyor

Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip şehirlerin başında gelen Şanlıurfa’da ormanlık alanlarının yetersiz olması var olan sıcaklık derecesini yükseltirken Üniversitemizin bir akademisyenin çağrısıyla ağaç dikme kampanyasında destekler çığ gibi büyüdü.


Harran Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Eriş tarafından başlatılan yemyeşil Urfa kampanyası, toplumun her kesiminden ciddi destek gördü. Bu nedenle Yemyeşil Urfa Platformu kurularak, Şanlıurfa’nın ağaçlandırılması için kamu kurum, kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları ziyaret edilerek, görüş alışverişinde bulunuldu ve destek istendi.  Bu vesileyle Rektörlüğümüzü ziyaret eden Yemyeşil Urfa Platformu temsilcileri, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’ten destek taleplerini ilettiler.

Şanlıurfa'da yetişebilecek ağaç türleri, Şanlıurfa'ya özgü ağaç türlerinin dikimi, dikilmiş ve dikilecek olan ağaçların hastalık ile hastalıklar ile mücadelesinde Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin katkısının önemine vurgu yapan Platform Üyelerine ziyaretlerinden ötürü memnuniyeti ifade eden Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik yürütülen kampanyayı gönülden destekleyeceklerini belirtti.
Daha sonra Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. S. Ahmet Oymak'ı makamında ziyaret eden Yemyeşil Şanlıurfa Platformu üyeleri kampanya hakkında bilgi vererek çalışmaları hakkında destek istediler. Prof. Dr. Ahmet Oymak ise ziyaretten ötürü teşekkür ederek Üniversite olarak yapılabilecek çalışmaların en kısa sürede hayata geçirileceğini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17