banner268

Erin,ağaçlandırma faaliyetlerinin önemine dikkat çekti.

Şanlıurfa’nın orman varlığının yüzde iki civarında olduğunu, bunun içerisinde fıstık, badem ve zeytin gibi meyve ağaçlarının sayılmadığını kaydeden Vali Erin, bunlar da dâhil edilince Şanlıurfa’nın toplam alanının yüzde 28’e yakınının ağaçlık alanlardan oluştuğunu söyledi.

Son yıllarda Orman Bölge Müdürlüğü, kamu kurumları ve sivil toplumun ağaçlandırma yönünde bir hassasiyete ulaştığını ifade eden Vali Erin, son on yılda Şanlıurfa’da 27 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu dile getirdi.

On yıl kadar önce Şanlıurfa’da Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı orman sahalarının toplam 11 bin hektar olduğunu, bu alanın bugün 27 bin hektara ulaştığını aktaran Vali Erin, 2019 yılında başlatılan ağaçlandırma kampanyasıyla 3,5 milyon fidan dikildiğini söyledi.

Vatandaşın toprakla buluşturduğu hariç, sadece son üç yılda 7 milyon üzerinde fidanın Orman Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve diğer kuruluşların çalışmalarıyla dikildiğini ifade eden Vali Erin, “Bu yılsonuna kadar 2 milyon hedefine ulaşmak istiyoruz. Bu yıl içerisinde dikilen fidan sayımız şu anda 1 milyon 800 bin civarındadır” dedi.

Ağaçlandırma Günü nedeniyle ağaçlandırma töreni yapılan Mustafacık Köyündeki alanda 160 bin fidan dikileceğini, bakım ve sulamasının da Orman Bölge Müdürlüğü personelince yapılacağını belirten Vali Erin, ağaçlandırma faaliyetine katılan ve destek olan herkese teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı’nın da ağaçlandırmanın önemine dikkat çeken birer konuşma yaptığı tören sonunda, alanda bulunan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Türkiye genelinde 84 milyon vatandaşın her biri için 3’er adet olmak üzere toplam 252 milyon fidanın toprakla buluşturulması hedeflenen kampanya çerçevesinde, yılsonuna kadar Şanlıurfa’da 993 bin fidan dikimi gerçekleştirilecek.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaAbdullah Erin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269