banner268

ERBÜLBÜL "GÜLE GÜLE SELÇUK MÜDÜRÜM"

Üç yıl önce Şanlıurfa il emniyet müdürlüğü görevine atanması münasebetiyle ilk hoş geldin ziyaretini gerçekleştirirken makamına gittiğim Şanlıurfa il Emniyet müdürümüz sayın Selçuk Doğuş'un gözlerindeki vatan,millet ,devlet sevgisinin ışıltısına şahit olmuştum.

Üç yıl içersinde Şanlıurfa'da mal ve can güvenliğimizi korumak, vatandaşımızı haksızın karşında kollamak adına yaptığı üstün hizmet ve çalışmaları o günkü izlenimlerimin ne kadar doğru olduğunu ispatlamıştır.

Zaman içersinde vatan-millet sevgisinin ne derece üstte olduğunu görünce aynı hassasiyetleri taşıyan biri olarak Selçuk Müdürümle Gazeteci- Emliyet Müdürü ilişkisinden öte bir abi-kardeş ilişkisine dönüştü.

Ben genelde, duygularımla gözlemlerimi ayrı tutan bir gazeteciyimdir onun için bu yazıyı kaleme alırken tamamıyla üç yıllık emniyet müdürlüğünde yaptıklar ve yapmadıklarını analiz etmek istedim.


Selçuk Müdürümüz neleri yaptı?


1-Önce Devlet-Millet kucaklasmasına, polisin vatandaşı için sahada zaman mefhumu gözetmeksizin görev anlayasi içersinde olduğunu vatadaşın gönlünü ve aklına kazıdı.

2-Bu birlik ve beraberlik, Şanlıurfa'nın son üç yılına baktığımızda asayiş, terör, uyuşturucu vakalarında istatistik olarak bir düşüş yaşadığımız gerçeğini ortaya koydu.
3-Tüm bu ve bunun gibi verilerini sayarsak yazının sonu gelmez ancak Selçuk Doğuş Müdürümüz bunlardan çok daha önemli çok daha değerli olan bir şeyi başardı

Şanlıurfa'da her türlü olayda önce bir insan,bir Urfalı, bir vatansever olarak hareket etti.Sonra bir Emniyet Müdürü  gibi pozisyon aldı.

Selçuk Müdür, öz cümle Şanlıurfa birlik ve beraberce hareket etmenin bilincini aşıladı.


Peki neleri yapmadı Selçuk Müdürümüz?


1-Gecmiş dönemlerdeki gibi polis ile vatandaşın arasına set çekmedı, kapılarını vatandaşa kapatmadı.
2-Şanlıurfa'da bir olayda, bir vakada, hemen polisin sert yüzünü göstermeyip,bölgenin ve ilin hasasyetlerinide göz önünü alarak  olaylara yaklaşım sergiledi.

Şov yapmadan, kimseyi kırıp dökmeden, devletin vakar yüzünü yere düşürmeden, sağ duyu ile harek etti.

Tüm bunları yaparken İlin Mülki İdare Amiri Vali'nin, ilin siyasi aktörlerinin önüne geçmek için çaba sarf etmedi, yani tam bir devlet adamı, tam bir görev adamı, tam bir Emniyet Müdürü gibi davranış ortaya koydu.


Şimdi tüm bu hizmetlerinin devamını bir başka güzel ilimiz Sakarya'da devam ettireceğini zerre kadar suphemiz yoktur.

Çünkü Selçuk Doğuş; doğuştan bir vatan sevdalısı,bir devlet aşığı, bir millet hizmetkarıdır.

Yolun ve bahtin açık olsun sevgil müdür,kıymetli kardeşim Urfa seni unutmayacak.

Sende Urfa'yı unutma!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269