banner268

Çiftçi "Şehrimiz tüm unsurlarıyla hızlı tren projesi üzerinde durmalıdır"

Çiftçi açıklamasında;

"G.Antep-Ş.Urfa arasında yapılması planlanan Hızlı Tren Projesi için 20 Temmuz 2020 tarihinde saat 10:00'da Yenişehir Hacı Bekir Sofrasında Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı yapılacaktır.Öncelikle hayırlı olsun.

Hızlı tren, şehrimizin demir yolu ağıyla dünyaya bağlanması anlamına gelecektir. Şehrin gelişmesine önemli katkısı olacaktır. Siyasetçilerimizin şehrin vizyonel projelerini takip etmesi çok kıymetlidir. Şanlıurfalı olarak bir fikrimiz varsa da ÇED toplantısında belirtmek gerekir.

Hızlı trenin bir şehire katkı sunması için OSB’de, Hava Limanında, Şehrin gelişen bölgesinde ve Üniversitesinde birer istasyonun kurulması gerekir

Şehrimiz tüm unsurlarıyla hızlı tren projesi üzerinde durmalıdır.Halkımızın verdiği desteğin karşılığını hep beraber almalıyız. Yapılacak toplantı için taleplerimizi ve isteğimizi net ifade etmeliyiz. Konya-Mersin-Adana ve Gaziantep hızlı tren hattına Şanlıurfayı dahil etmeliyiz.

Şanlıurfa milletvekillerimizin ulaştırma ve altyapı bakanıyla görüşecek olmaları önemlidir. Gerek Ankaradaki temaslar gerekse de Şanlıurfada yapılacak Çed raporu toplantısından olumlu sonuç almamız gerekir. Şanlıurfamız akıllıca bu proje üzerinde durmalıdır.

Ar-Ge çalışmalarının önceden başladığı, proje etütünün 2010 yılında yapıldığı, projesinin 2011- 2018 yıllarında yapıldığı hızlı tren projesinde ihalesi yapılan uygulamaya dahil edilmesi gerekir. Bunun tam da zamanı, Konya- Gaziantep bölümünün ihale edilmesi buna engel değildir.

Her fırsatta söyledim. Önemli olan Şanlıurfadır. Şanlıurfa için taş taş üstüne koyan kişiye minnettarız. Enerjimizi algılardan ziyade Şanlıurfa’yı kazançlı çıkaracak konulara vermemiz gerekir. Bunun için çalışmalıyız. Hemşehrilerimizin bizden beklentiside budur."dedi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaNihat çiftçi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17