banner268

Batman Belediyesinden Hastahanelere Atık Denetimi

Tıbbi atıklarının kontrolü yönetmeliğinin 8. maddesi uyarınca: “Tıbbi atıkların taşınması/taşıttırılması, bertaraf etme/ettirme yetkisi belediyelere verilmiştir. Belediyeler sağlık kuruluşlarını bu yönetmeliğin esasları doğrultusunda kontrol ve denetleme yetkisine sahiptir. Tıbbi atıkların yönetmelik esaslarına göre uygun bir şekilde ayrıştırılıp toplanmadığı yerlerde 2872 sayılı çevre kanununun ilgili maddesi doğrultusunda cezai işlem uygulanır” bu hükümler doğrultusunda Batman Belediyesi, Batman’daki hastaneleri denetlemeye başladı.

Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği gereği hastanelerde; evsel ve tıbbi atıkları birbirinden ayırmayan, yasal prosedürü yerine getirmeyen, gerekli saklama koşullarını oluşturmayanlar hakkında yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

Batman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kamu ve özel hastanelerde tıbbi, tehlikeli ve evsel atıkların toplama koşullarının uygun olup olmadığını denetledi.

Kamu ve özel hastaneleri ziyaret ederek çöp kutuları ile depolama alanlarını denetleyen Batman Belediyesi yetkilileri, bundan böyle eksikliklerin görülmesi halinde zabıt tutanaklarının düzenleneceğini ve gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını belirtti.

Tıbbi, tehlikeli ve evsel atıkların ayrı ayrı toplanıp, depolarda saklanarak belediyemizin anlaşmalı olduğu lisanslı tıbbi atık taşıma araçlarıyla 48 saat içerisinde toplanması gerekiyor.

Tıbbi ve evsel atıkların ayrı ayrı toplanmayıp, aynı torbada biriktirenlere ağır yaptırımların uygulanacağını ifade eden Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, tıbbi, evsel ve tehlikeli atıkların saklama ve bertaraf koşullarının kanunla belirlendiğini, tıbbi atıkların normal atıklar arasında bulunmasının belediye temizlik personelinin sağlığının riske atılması anlamına geldiğini, bunun hem çevre hem de ekolojik sisteme zarar vereceği konusunda hastane yönetimlerine çağrıda bulunarak: “Hastane içindeki tıbbi atıklar, evsel atıklardan ayrıştırılarak farklı bir ortamda muhafaza edilmelidir. Umarız ki hiçbir kamu ve özel hastane tıbbi atıklarla evsel atıkları birbiriyle karıştırmaya tevessül etmez. Bunun çok ciddi yaptırımları vardır” dediler. 

Anahtar Kelimeler:
DenetimBatman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269