banner268

Bakan Koca "Tedbir almak, tedbirsizliğin sonuçlarına katlanmaktan kolaydır"

Bakan Koca'nın açıklamalarında:

Kurban Bayramı'nda yapılan iyilikler artarken, hastalığa da dikkat edilmelidir. Kurbanlık alışverişleri belediye tarafından denetlenen yerlerden yapılmalıdır. Müşteriler ve satıcılar arasında el sıkışma şeklinde pazarlık yapılmamalıdır. Kurban pazarlarında çok kısa süre kalınmalı. 65 yaş üstü kronik hastalığı olanlar kurban kesim yerlerine gitmemelidir. 

Kurban Bayramı ile ilgili ikinci dikkat edilmesi gereken husus bayram namazı. Abdest, son ana bırakılmamalı, evde alınmalı. Namaza giderken herkes kendi seccadesini evden getirerek, onu kullanmalı. Maske ve sosyal mesafe kuralı en önemli kural. Saflar sıklaştırılmamalı, seyrek tutulmalı. Bayram namazı, Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın belirttiği şekilde kısa tutulmalı.

Üçüncü gruptaki tedbirleri bayram sürecinin nasıl geçirilmesi ile ilgili. Mezar ziyaretleri, kalabalık riski varsa daha sonrasına ertelenmeli. Bu bayramda makbul olan ziyaret yüz yüze olan ziyaret değildir. Eğer ziyaretler yüz yüze gerçekleşecekse, kişi sayısı ve süre kısa tutulmalı. Başka ailelerin bir araya geldiği kurban yemekleri verilmemelidir. Toplanmalar açık havada gerçekleştirilmelidir. El öpmeyi, el öptürmeyi, sarılmayı gelecek bayramlara erteleyeceğiz.

Kurban Bayramı'na yönelik kısıtlama gündeme getirilmemiştir. Ramazan Bayramı, döneminde uygulanan kısıtlamanın ardından vaka ve ölüm oranlarında büyük bir düşüş görülmüştü. Şimdi maske mecburiyetiyle birlikte sonuç verecek kısıtları koyacak olan sizlersiniz. Kurban Bayramı'nda işi öyle ciddiye alalım ki, daha sonrasında gözümüz vaka tablosunda olmasın. Vaka sayısını binin altına düşürmek 30 günümüzü aldı. Tedbir almak, tedbirsizliğin sonuçlarına katlanmaktan kolaydır

Salgınla mücadelede daha istekli daha kararlı olmalıyız. Mücadele bir süredir, bölgelere göre değişen tedbirlerle yürütülüyor. Ciddi artışların olduğu illerde radikal önlemleri bakanlık olarak doğru buluyoruz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17