banner268

Ayağı Taşa Değen Acil Servisleri Suçluyor!

Balıklıgöl Hastahanesi Acil Sevisinde günde 1800 hastaya bakılıyor.

Acil serviste yaşanan temel sorunlar, aşırı hasta sayısı, acil servislerin gereksiz kullanımı, acillerde çalışan hekim sayısındaki yetersizlik ve yardımcı sağlık personeli eksikliği olarak ele alınabilir. Güvenlik zafiyeti de acil servislerin önde gelen sorunlarından bir tanesidir. Aşırı kalabalık olan acil servislerde hasta ve yakınlarının ilk olarak kendilerine ya da hastalarına bakılmasını istemeleri, zaten çoğunlukla gereksiz kullanılan acil servislerde bir kaos ortamı oluşturmaktadır. Acil tıp uzmanı sayısının yetersizliği, acil servislerin pratisyen hekimlerle hizmet vermek zorunda kalmaları bu kaos ortamını daha da dramatik bir hale sokmaktadır. Yardımcı sağlık personeli genelde göreve yeni başlayan hemşire ve sağlık memurlarından oluşması acil işleyişini yavaşlatıyor.

Acil servislerde aşırı hasta yığılması, bu servislerin gereksiz kullanımı, hekim sayısındaki yetersizlik ve yardımcı sağlık personeli eksikliği gibi nedenler yüzünden buralardaki sorunlar da her geçen gün kabarıyor. Gündüz işten izin alamayanlar, poliklinik randevusu almakta zorluk çekenler, acil serviste işlemlerinin daha hızlı yapıldığını düşünenler, acillerde katkı-katılım payının alınmaması ya da yalnızca işe gitmek istemeyip bir rapor alabilme umuduyla acil servislere gidenler gibi nedenler yüzünden aciller oldukça yoğun. Bu durum gerçek acil hastalarının, acil servislerden yeteri kadar faydalanamamasına neden oluyor.

Acil servislerde müdahale edilen hastaların diğer hastahanelere sevk yetkisinin 112 Koordinasyon Merkezinde olması hasta yakınları ile acil servis sağlıkçılarını karşı karşıya getiriyor.Acil servis sağlıkçıları gerekli acil müdahaleden sonra hastanın donanımlı hastahanelere sevki konusunun 112 Koordinasyon Merkezinde olduğunu belirtmelerine rağmen hasta yakınlarının tepkisi ile karşı karşıya kalıyor bu da istenmeyen olayların meydana gelmesinin ana nedeni olarak görülüyor..

Acil servislerde Beyin Cerrahı ve Kardiyolog yok bu durumda kalp krizi, solunum yetmezliği, organ yetmezlikleri, yüksek enerjili travmalar, zehirlenmeler ve trafik kazalarına müdahalede eksiklik olarak görülüyor.

Acil başvurularının çoğu maalesef gerçek hasta, daha doğru tabirle acil müdahale gerektirecek hastalardan oluşmamaktadır. Bu durum gerçek hastalara müdahalelerde zaman kayıpları organ, uzuv kaybı ya da kişinin yaşamını yitirmesine neden olan sonuçlara neden olabilmektedir. Herkesin hastalığı kendine göre acil olduğu için hiçbir hastayı da ‘sizinki acil değil, polikliniğe gitmeniz gerekiyor’ şeklinde acilden taburcu etmek çoğu zaman mümkün olmamaktadır.

ERCP,Hiperbarik,PET'in acil servislerde olmaması hastalara müdahalede eksikli olarak değerlendiriliyor.Bu konunun yetkililer tarafından gündeme alınması ve bu tıbbi cihazların hastahanelerimize kazandırılması isteniyor.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaAcil Servis
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269