banner268

Erbülbül Köşesine Reşat Uzun'u taşıdı

Reşat UZUN

Reşat Uzun basın camiasında yıllardır başarıyla görev yapmış, 2001 yılında Ak Parti’nin kuruluşunda Şanlıurfa’da kurucular kuruluna isimler vermiş, bayrağını vatanını seven bir meslektaşımızdır. Reşat Uzun bu bilgi birikim ve tecrübelerine ilk önce rahmetli Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel’e danışman olarak atanmış, Ahmet Güzel’in ve Karaköprü’nün markalaşmasında önemli bir rol üslenmiştir. Bugün hala dillerde pelesenk olan “Herkes bir gün Karaköprü’lü olacak” sloganında mimarı Reşat Uzun’dur. O yıllarda terörle mücadele bu günlerde FETÖ’yle mücadelede çizgisini hep belli etmiş. Bu bağlamda mesleki kariyerini hiçe saymış açık açık örgütün temsilcileriyle tabiri yerindeyse kalemiyle savaşmıştır. İşte davasına ve ilkesine böyle sadık. Bu meslektaşımızı ilk önce Vali Celalettin Güvenç danışman olarak görevlendirmiş, Urfa’nın dinamitlerini, aşiretlerini, kanaat önderlerini, STK’larını ve iş dünyasını çok iyi bilen Reşat Uzun o dönemde Vali Celalettin Güvenç’le çok olumlu çalışmalara imza atmıştır.

Daha sonra Vali İzzettin Küçük, Güngör Azim Tuna ve son olarak milletin valisi diye adlandırılan Şanlıurfa Valimiz Abdullah Erin ile mesaisine devam etmiştir. Taki Ahmet Eşref Fakıbaba’nın bakan olmasıyla birlikte siyasi hırs ve egoları yüzünden bu başarılı öz Urfa evladıyla yerel seçimlerinin intikamını almış dayatmalar ve baskılar neticisinde Reşat Uzun’u pasifize etmiştir. Tek suçu o dönemde Ak Parti’nin adayına çalışmış olmasıdır. Reşat Uzun Vali Erin ve kuruluşundan bugüne kadar emek verdiği AK Parti’nin zarar görmemesi için olayı şahsileştirmemiş hata biz meslektaşlarına bu konuyu gündeme taşımamızı rica etmişti.

Ama artık Urfa’nın her başarılı bürokratıyla uğraşacak bir Fakıbaba yok. Taşlar yeniden yerine oturmalı başta Ak Partililer, Kanaat ve aşiret önderleri olmak üzere Reşat Uzun’u aktif bir göreve getirmek için düğmeye basmalılar. Çünkü Reşat Uzun özellikle Vali danışmanlığı görevini ifa ederken, valilik ile basın arasında bir köprü oluşturmuş, devleti ve milleti sıkıntıya sokacak algı operasyonları yaratacak haberlerin önüne geçmiştir. En önemlisi devlet millet kucaklaşması projesinde aşiret ve kanaat önderleriyle valilik nezninde koordinasyon oluşturmuş, başarılı hizmetlere imza atmıştır.

Niçin bunları kaleme alıyorum, birincisi ben devletimi milletimi ve Şanlıurfa’mı çok seviyorum onun için Reşat Uzun gibi değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum. Uzun bu hizmet aşkı uğruna maddi geleceğini bir kenara itmiş mesleki kariyerini askıya almış, sırf bu memlekette bir şeyler düzelsin. Recep Tayyip Erdoğan başarılı olsun diye kendi ölçeğinde mücadele etmiştir. Eğer Ak Partide vefa sadece İstanbul’da bir semt adı değilse yıllarını bu parti uğruna harcayan Reşat Uzun’u uzun solukla bir göreve getirmenin tam vaktidir. Vakit vefa vaktidir. Vakit liyakat vaktidir. Vakit öze dönüş vaktidir.

Aksi taktirde bu memleket terör sempatizanlarının Fetö’cülerin ve Seydi amcanın dediği gibi Fako’cuların devran sürdüğü cirit atma vakti olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269