banner268

Vali Güzeloğlu "aziz hatıralarını minnet ve şükranla yâd ediyorum"

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V.Hasan Basri Güzeloğlu;

Milletimizin hürriyet ve istiklal fikrinin destansı bir şekilde anlatıldığı İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 99. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Şanlı bir mücadelenin sonunda elde edilen emsalsiz bir zaferle ay yıldızlı bayrağımızın göklerde özgürce dalgalanmasına eşlik etmek üzere Milli Marş ihtiyacı doğmuştur. TBMM'de oy çokluğuyla büyük bir coşku ve alkışlar içinde defalarca okunarak kabul edilen İstiklal Marşımız, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerleri şiar edinerek Kurtuluş Savaşı'nı kazandığının göstergesidir.

Vatan şairimiz Mehmet Akif’in bu mümtaz eserinin her mısrasında Türk Milleti'nin kahramanlık öyküsü saklıdır. Mehmet Akif, "O şiir, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir, o günleri yaşamak lazım, o şiir artık benim değildir, o milletimindir.” diyerek bu eşsiz şiirini Aziz Türk Milleti'ne hediye etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 99'uncu yıl dönümünü kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'e, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'a ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269