banner268

Şırnak Valisi Pehlivan "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın milletçe haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız"

Vali Pehlivan mesajında;

Bu vesileyle zorlu Kurtuluş Savaşı günlerini, kahraman ecdadımızı, onların verdiği her türlü takdirin üzerinde olan cansiperane mücadeleleri milletçe, minnetle yad ediyoruz

"Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır." ilkesiyle yürütülen İstiklal Mücadelesi, milli iradenin, millet egemenliğinin ve bağımsızlığımızın nişanesi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması, vatanın kurtarılması ve Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle nihai hedefine ulaşmıştır. Çocuklarımızın, geleceğimizin teminatı olduğunu her fırsatta dile getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan etmiştir ki bunun dünya üzerinde benzeri yoktur. Bu sayede, tarih boyunca pek çok yönüyle dünyaya örnek olan aziz Milletimiz, çocuklarına verdiği değer ile de müstesna bir yere sahip olmuştur. Türkiyemiz, bu güvene ziyadesiyle layık olan çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselecek ve hedeflerine doğru emin adımlarla yol alacaktır.

Bu günlerde tüm dünyayı etkisi altına almış olan Koronavirüs sebebiyle, ülkemizde de virüse karşı büyük bir mücadele verilmektedir. Bu nedenle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıldönümünü ve  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bu yıl ailemizle,çocuklarımızla birlikte evlerde kutlamak durumundayız. Bu süreçte ülkemizin en çok çocuk nüfusuna sahip ikinci İli konumundaki Şırnak İlimizde devletimiz tarafından alınan tedbir kararlarına sabırla riayet eden, evlerinde kalmak suretiyle çok önemsediğimiz sağlıklarını bu sayede muhafaza altında tutan bütün çocuklarımıza teşekkür ediyor, sevgiyle selamlıyorum. 

Sevgili çocuklarımız; bu zorlu süreci devletimizin bütün kurum ve kuruluşlarıyla planlı,sistemli ve üstün gayretle ortaya koyduğu çalışmalar; milletimizin alınan tedbir kurallarına uyma hassasiyeti; sizlerin gösterdiği sabır, azim ve temiz kalplerinizle ettiğiniz dualar sayesinde en kısa sürede geride bırakacağımıza inanıyoruz. 
Özlem duyduğunuz okullarınıza döneceğiniz, arkadaşlarınızla gönlünüzce eğleneceğiniz, yarınlara umutla koşacağınız günler yakındır. Bu yılki bayramı evlerinizde aileniz ile kutladınız; gelecek bayramları okullarınıza geldiğinizde arkadaşlarınızla birlikte gene en güzel, en coşkulu şekilde kutlamaya devam edeceksiniz. 

Açılışının 100. yıldönümünü kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş  Savaşı’mızın kahramanlarını, aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi saygı ve rahmetle yâd ediyorum. Bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17