banner268

Rektör Karabulut’un, 24 Kasım Mesajı

Peygamber Efendimiz; “Bilmeyenlere ilim öğretmek sadakadır, sadakanın en faziletlisi de bir Müslüman’ın ilim öğrenmesi ve başkalarına öğretmesidir.” Hadis-i Şerifi ile öğretmenin ve öğrenmenin önemini vurgulamıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Halka yaklaşmak, halkla kaynaşmak daha çok aydınlara düşen bir görevdir. Aydınlar halka telkin edeceği idealleri, halkın ruhundan, vicdanından almalıdır.’  diyerek, öğretmenlerin ve akademisyenlerin halkı geleceğe yönlendirme konusundaki görev ve sorumluluğuna işaret etmiştir. 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi akademik kadrosu;  ülkemizin ve milletimizin sosyo-ekonomik kalkınması ve kültürel, sanatsal ve bilimsel gelişimine en üst düzeyde katkı sunmanın görev bilinciyle gençleri gelişen ve değişen koşullara uygun olarak geleceğe hazırlayacaktır.

Eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyor,  başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve görevlerinin başında şehit olan öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anıyor, hayatta olanlara hayırlı uzun ömürler, ahirete irtihal edenlere rahmet niyaz ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269