banner268

Büyükelçi Önen “Birbirimize kenetlendikçe birliğimizi bozamayacaklar"

Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi A. Emin Önen mesajında, hiç kimsenin dil, din, ırk ayrımı yaparak birliğimizi bozamayacaklarını ve bozmalarına da izin vermeyeceklerini, milletçe birbirimize dana fazla kenetlenmemiz gerektiğini söyledi.

Milletimizin en önemli kazanımlarındandır

Cumhuriyetin, milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu bir rejim demek olduğunu belirten Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, “Türkiye’nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak, kurum ve kurallarıyla işleyen bir demokrasi düzenine, güçlü bir ekonomiye ve ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesi temelinde aktif bir dış politikaya sahip olması, hiç şüphe yoktur ki milletimizin en önemli kazanımlarıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi, büyük bir toplumsal iradenin tezahür ettiği bir ortamda kutlanan bu Cumhuriyet Bayramı, bütün millet açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Hem aziz milletimizi birbirine daha da kenetleyecek hem de Cumhuriyetimizin temellerini çok daha sağlam, çok daha sarsılmaz bir hale getirecektir” dedi.

Türk’ü, Kürd’ü, Arabıyla omuz omuza savaştık

Halen ülkemizin gelişmesini istemeyen dış devletlerin oyunlarına alet olan bazı gurupların milletimizin huzurunu kaçırmaya çalıştıklarını belirten Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Emin Önen mesajında, “Kurtuluş savaşımızı Türk’ü, Kürd’ü, Arabıyla omuz omuza savaşarak kazandık. Kurtuluş savaşımız, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, tüm imkânsızlıklara rağmen milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında kenetlenen milletimiz, büyük fedakarlık ve cesaret örneğiyle elde ettiği zaferlerle güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerini atmıştır. İşgal altındaki topraklar düşmandan arındırılmış, birlik ve beraberliğimiz sonucu dünyada emsali görülmemiş bir zaferle sonuçlanmıştır. Tarih sahnesinden silinmek istenen aziz milletimiz 1922'de büyük zafer ile dünyaya gücünü göstermiş, bir karış vatan toprağının verilmeyeceğini kanıtlamıştır. Milletimizin ortaya koyduğu bu şuur hiç bir zaman bitmeyecektir. Bugün, bağımsız bir devlet çatısı altında yaşayanlar olarak hepimiz bu zafere ve bu zaferi bize armağan eden atalarımızı rahmetle anıyoruz. Bu zafer, bütün dünyada bir milletin bağımsızlığı ve ülkesinin bütünlüğü için gösterdiği cesaretin, fedakârlığın simgesi olacak nitelikte tarih sahnesinde yerini almıştır ve Türkiye’miz, istikrar içerisinde üretmeye ve büyümeye devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Böyle kahraman bir milletin mensubu olmaktan iftihar ediyoruz

Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Önen, Cumhuriyetin ilanının 96. yıl dönümünün büyük bir sevinç ve gururla kutlandığını, milletçe bu heyecanı paylaştıklarını belirterek mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi, bugün, Türk Milleti olarak şanlı tarihimizde çok önemli bir dönüm noktasını, Cumhuriyetimizin ilanının 96. sene-i devriyesini kutluyoruz. Ülkemizde ve yurt dışında yaşayan milyonlarca vatandaşımızın her birinin Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyoruz. Türk Milleti, 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir. ‘Hasta Adam’ ilan ettikleri Osmanlının mirasını talan için Anadolu’ya koşanlar, milletimizin cesareti, kararlılığı ve mücadelesi karşısında büyük bir hezimet yaşamışlardır. 15 Temmuz ihaneti karşısında, milletimizin 250 şehit ve 2 bin 193 gazi pahasına gösterdiği şanlı direniş, işte bu ruhun ifadesidir. O gece kadını-erkeği, genci-yaşlısıyla milletimizin tüm fertleri, iradelerine, değerlerine, Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmışlardır. Bağımsızlık karakteri olan böyle necip, böyle kahraman bir milletin mensubu olmaktan iftihar ediyoruz. Bu vesileyle, bin yıldır aziz vatan topraklarının müdafaası için bir gonca gül gibi toprağa düşen kahraman şehitlerimize Yüce Mevla’dan rahmet ve mağfiret diliyoruz.”

Büyükelçi Önen, Çin’deki Türk vatandaşlarını Cumhuriyet Resepsiyonuna davet etti

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen ayrıca, geçen yıl olduğu gibi bu yılda Pekin’de yaşayan vatandaşlarımızı Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna davet ettiklerini, Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü birlikte kutlamayı arzuladıklarını ve 29 Ekim 2018 Pazartesi günü düzenlenecek olan resepsiyonda vatandaşlarımızla olacaklarını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17