banner268

Beyazgül "bolluk, bereket, huzur, barış ve kardeşlik temenni ediyorum.”

Üç Aylar ve bu ayların ilk kandili olan Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Av.Zeynel Abidin Beyazgğl, şunlara yer verdi: “Yüce Rabbimiz, biz kullarının sorumluluklarını hatırlatmak, günahla kararan kalpleri arındırmak ve insanların birbirileriyle kardeşliğini, birlik ve beraberliklerini pekiştirmelerini sağlamak için zamanlar içinde özel zamanlar yaratmıştır.

Bu mukaddes zamanlardan bir tanesi de Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde bulunduran mübarek üç aylardır. Perşembe günü de bu kutsal günlerin ilk kandili olan Regaip Kandili’ni kutlayacağız. Tövbe etmenin, manevi arınma ve kendini yenilemenin müjdecisi olan Regaip Kandili’nde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya, ihtiraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır.

Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiret kapılarını sonuna kadar açtığı bu günleri iyi değerlendirerek, ayrışmacı değil, birleştirici; ötekileştirici değil kucaklayıcı söylem ve hareketlerde bulunmamız gerektiğine inanıyorum. Ülkemiz ve İslam coğrafyasında yaşanan acı, hüzün ve gözyaşının bu kutsal günler vesilesiyle son bulmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyor; Üç Aylar ve Regaip Kandili’nin ülkemize, milletimize, Şanlıurfa'mıza ve Türk-İslam alemine bolluk, bereket, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17