banner262

ŞUTSO GIDA ANALİZ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ NUMUNE KABULÜNE BAŞLIYOR

Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve TÜBİTAK ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) iş birliğiyle yürütülen çalışmaların neticesinde, yaklaşık 20 milyon lira maliyetle kente kazandırılan ŞUTSO Gıda Analiz ve Araştırma Merkezi’nin mevcut durumunun konuşulduğu ve ekip üyeleriyle tanışmanın gerçekleştiği toplantıda, merkezin önümüzdeki günlerde numune kabulüne başlayacağı belirtildi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) “Gıda Endüstrisinde Bölgesel Rekabet Edebilirliği Geliştirmek Amacıyla Araştırma ve Yenilik Tesislerinin Kurulması” konulu IPA-INNOFOOD Projesi kapsamında ilimize kazandırılan, Mikrobiyolojik, kimyasal ve fiziksel analizlerin gerçekleştirileceği “ŞUTSO Gıda Analiz ve Araştırma Merkezi” bitme aşamasına geldi.

Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası bünyesinde Şanlıurfa ve yakın illerde gıda endüstrisinin ve ihracatçıların ihtiyaç duyduğu analizlerin akredite olarak yapılması sağlayacak olan ŞUTSO Gıda Araştırma, Test ve Analiz Merkezinde; özellikle Antep fıstığı, baharat, süt ve süt ürünleri, tahıl, sebze, meyve sektörlerinde faaliyet gösteren gıda üreticileri faydalanabilecek. Bölgedeki KOBİ’ler, ürünleri için ihtiyaç duydukları kalıntı, bulaşan, aflatoksin ve gıda kalitesi ölçümlerini nitelikli iş gücünden yararlanarak yürütülebilecek.

ŞUTSO’da gerçekleştirilen toplantıya Başkan İ.Halil Peltek’in yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Yetim, Selçuk Karakuş, Yönetim Kurulu Üyeleri Cevahir Asuman Yazmacı, Mehmet Çalışkan, Metin Baydar, M.Sait Aydın ve Mustafa Direkçi, ŞUTSO Gıda Analiz ve Araştırma Merkezi Laboratuvar Müdürü Dr. S.Merve Balcı ve ekip üyeleri katıldı.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaŞutso
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17