banner268

Endonezya Sağlık Sosyal Güvenlik Kurumu ile Mutabakat Zaptı İmzalandı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile birlikte ikili temaslarda bulunmak üzere Endonezya’da bulunan SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, kamu sağlık sigortası alanında ikili işbirliğini geliştirmeye yönelik hazırlanan Mutabakat Zaptı’nı imzaladı.

SGK Başkanı Bağlı, imza töreninde yaptığı konuşmada global dünyada ülkelerin dışa açılmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, “Fiziken uzak ancak kalben çok yakın hissettiğimiz Endonezya ile ikili işbirliğimizi sosyal güvenlik alanına da taşımamızın çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Endonezya’nın, Türkiye gibi farklı sosyal güvenlik programlarını birleştirmeye yönelik benzer bir reform sürecinden geçtiğine vurgu yapan Başkan Bağlı, her iki ülkenin birbirinden öğreneceği ve karşılıklı gelişimine katkı sağlayacağı çok önemli sosyal güvenlik uygulamaları bulunduğunu ifade etti.

Mutabakat Zaptı ile Türkiye ve Endonezya sosyal güvenlik kurumları genel sağlık sigortası sistemi alanında bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. 

Yapılan işbirliğiyle sağlık sigortası uygulamasında gelir toplama, risk havuzu oluşturma ve stratejik satın alma alanlarında uzmanlık, bilgi ve en iyi uygulamaları paylaşılacak. Ortak seminerler, konferanslar, çalıştaylar, toplantılar, eğitim, staj ve uzman değişim programları düzenlenecek.

BPJS Kesehatan yetkilileri tarafından gelen talep üzerine Çalışma Planı’nın taraflarca 5 Ağustos 2019 tarihinde Ankara’da imzalanması kararlaştırıldı. 

Anahtar Kelimeler:
SgkDr.m.selim Bağlı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17