banner268

Harran Üniversitesi Kuzey Irak Üniversiteleri ile Ortak Çalışmalar Yapacak

Kuzey Irak'ta bu yıl 7.'si gerçekleştirilen Türkiye ve Kıbrıs Üniversiteleri Fuarında, Uluslararası alanda iş birliklerini günden güne artıran ve uluslararası öğrenci sayısı 52 ülkeden 4000'e ulaşan Harran Üniversitesi, Rektör Prof.Dr. Mehmet Sabri Çelik’in başkanlığında, Harran Üniversitesi Uluslararası öğrenci koordinatörü Öğretim Görevlisi Abdulkadir Aydın ve koordinatör yardımcısı Öğretim Görevlisi Rejhan Rahman’dan oluşan heyet tarafından temsil edildi.

Rektör Çelik ayrıca Kuzey Irak’ta bulunan devlet ve özel üniversiteler ile resmi görüşmelerde bulundu.

Harran Üniversitesi Uluslararası öğrenci koordinatörü Öğretim Görevlisi Abdulkadir Aydın ve koordinatör yardımcısı Öğretim Görevlisi Rejhan Rahman’ın da katıldığı ziyaretler Polytechnic Üniversitesi ile başladı. Ardından Kuzey Irak’ın Eczacılık ve Tıp alanında gelişmiş üniversitesi olarak hizmet veren Medical Üniversitesi ziyaret edildi. Üniversite yetkilileri tarafından sunulan brifinglerin ardından Harran Üniversitesi hakkında geniş bilgilendirmeler yapıldı. Türkçe öğretim merkezi çalışmaları, öğrenci ve hoca mübadelesi konularında fikir alışverişinde bulunuldu. Akabinde Kuzey Irak Erbil kentinin en büyük devlet üniversitesi olan Salahattin Üniversitesi’nde de Rektör Prof. Dr. Ahmed Enver Dizeyi ile birlikte fikir alışverişi yapılarak Türkçe Öğretim kursları konusunda mutabakata varıldı.

Yakın zamanda Salahattin Üniversitesi rektörlüğü düzeyinde üniversitemize gerçekleştirilecek ziyaret çerçevesinde daha kapsamlı görüşmeler ve anlaşmalar yapılması kararlaştırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17