banner268

Geleceğin Aşçıları Halfeti MYO'da Yetişiyor

Aşçılık Programı 1. Sınıf öğrencileri uygulama dersleri kapsamında Halfeti Meslek Yüksekokulunda bulunan Uygulama Mutfağında bıçak kullanım teknikleri ve doğrama teknikleri üzerine çalıştı.

Ders sonunda Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mehmet Fatih Kayran, bu yıl eğitim-öğretime başlayan Halfeti Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri ile ilk uygulama dersini gerçekleştirdiklerine değinerek, öğrenim gördükleri bölüme büyük bir ilgi ve coşku ile gelen öğrencilerin, en temelden ileri seviyeye kadar teorik ve pratiği birleştirecek kapsamlı bir eğitimle, nitelikli birer aşçı adayı olarak yetişeceklerini söyledi.

Aşçılık Programı 1. Sınıf öğrencisi Aydın Tağma ise, bir dönem boyunca teorik olarak aldıkları eğitim sonrası ilk kez uygulama mutfağında olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirerek, ders boyunca doğru bıçak kullanmayı, farklı kesim tekniklerini ve bunların neden gerekli olduğunu öğrendiklerini, bu bilgi ile hazırladıkları ürünleri yemeğe dönüştürmenin mutluluk verici olduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17