banner268

Erin,"Okullaşma oranında yüzde 100’ün üzerinde bir gelişme kaydedildi”

Eğitim camiasıyla bir araya gelen Vali Erin, 2017-2018 eğitim öğretim döneminin ilk yarısının sona ermesi münasebetiyle gerçekleştirdiği toplantıda, ilin eğitimdeki başarı durumu, eğitim kurumlarının fiziki yapısı, devam eden çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İlçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, ilçe Milli Eğitim Müdürleri ve Milli Eğitim Şube Müdürlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Erin, Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip şehri olan Şanlıurfa’nın 700 bine yaklaşan öğrenci sayısıyla adından söz ettirdiğini, bu sayıca çokluğun eğitimdeki başarıyla da doğru orantılı olması gerektiğini söyledi.

Eğitimde ilimizin zayıf ve güçlü yönlerinin yapılan çalışmalarla belirlendiğini, önceliklerinin tespit edildiğini, kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerin belirlendiğini, ilgili kamu personellerinin bu hedeflere ulaşmaya odaklandığını belirten Vali Erin, “Kısa sürede hükümetimiz, Milli Eğitim Bakanımız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız ve Milletvekillerimizin desteği ile okul öncesi okullaşma oranında yüzde 100’ün üzerinde bir gelişme kaydedildi” dedi.

Derslik ihtiyacı ve fiziki altyapının iyileştirilmesine yönelik ilave 500 milyon TL’nin üzerinde bir destek alındığını hatırlatan Vali Erin, kısa vadede gençlerin üniversiteye yerleştirme oranlarında da yürütülen planlı ve yoğun çalışmalarla ciddi artışlar sağlanacağını ifade etti.

Eğitimde Urfa’ya yakışan bir tablonun oluşturulması ve hedeflere ulaşılması için profesyonel bir ekip ruhuyla hareket edildiğini belirten Vali Erin, birlikte fedakârca çalışma anlayışına ayak uyduramayan ve belirlenen performansı gösteremeyen personelle yola devam etmelerinin mümkün olmadığını vurguladı.

Öte yandan Vali Erin tarafından mülki idare amirleri ile milli eğitim yöneticilerine, devam eden ve ihale edilen okul inşaatlarının yakın bir şekilde takip edilmesini, hiçbir suistimale müsaade edilmemesini, aksine davranan ilgililer hakkında hem adli hem de idari işlem yapılması konusunda tereddüt edilmemesi talimatını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269