banner268

Engelli Çocuklar 23 Nisan'ı Coşkuyla Kutladı

Ülke genelinde büyük bir coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şanlıurfa’da da büyük bir heyacanla kutlandı.

Şanlıurfa’nın Karaköprü İlçesinde bulunan bir rehabilitasyon merkezinde Engelli çocuklar da unutulmayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için bir etkinlik gerçekleştirdi. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte çocuklar doyasıyla eğlendi. Aileleri ile birlikte etkinliğe katılan çocuklar sahne gösterileri yaparak izleyicilerin karşısına çıktı. Ailelerin büyük bir gururla izlediği gösterilerde 23 Nisan ile alakalı konuşmalar, Türk örf ve adetlerinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan kına gecesi, ilahiler, dans gösterileri ve şarkılar öğrenciler tarafından programda yer aldı. Yapılan programda dans gösterisinin tamamını down sendromlu çocuklar gerçekleştirerek izleyicilerden tam not aldı. İmkan ve eğitim verildiği takdirde zihinsel ve bedensel engelli çocuklarının yapabilecekleri bu etkinlikle beraber yeniden kanıtlanmış oldu. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili etkinlikte yer alan Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri yaptıkları açıklamada “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çocuklarımızla birlikte kutlamak istedik. Özel gereksinimli bireylerin gelmiş olduğu bir kurum olduğumuz için ona göre etkinliklerimizi hazırladık. Çocuklarımızın durumunu bilerek ve göz önünde bulundurarak bu gösteriyi hazırlamaya özen gösterdik. Bizim kurumumuza genellikle zihinsel engelli çocuklar geliyor. Bedensel engelli çocuklarımıza da burada eğitim ve rehabilitasyon hizmeti veriyoruz ama genellikle bedensel engelli olarak gelen çocuklarımızın da zihinsel engelleri olabiliyor. Bu anlamda kendilerine en iyi eğitim ve programları uygulayarak kendilerinin toplum içinde daha aktif bir duruma gelmeleri için çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Özellikle bu gibi etkinlikleri sürekli düzenleyerek onların bir nebze de olsa eğlenmelerine kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yaptığımız etkinlikte ilk önce açılış konuşmamız gerçekleştirilecek onun akabinde günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerimiz çocuklarımız tarafından gerçekleştirilecek. Etkinliğimiz dans gösterileriyle devam edecek müzik ve şarkı dinletisinin ardından ailelerle birlikte yemeğe geçeceğiz.” dedi

Yapılan etkinlikle ilgili konuşma yapan Rehabilatasyon Merkezi Kurucu Müdürü ise şu ifadelere yer verdi; “ Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Biz öğrencilerimizi en iyi şekilde eğitmek ve rehabilite etmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Engelli ailelerimizde bizlere güvenerek çocuklarını emanet ediyor. Bu güveni sağlamak adına yıllardır göstermiş olduğumuz çaba halkımız tarafından da taktir görüyor. Bizde bize gösterilen bu ilgiyi çalışmalarımıza yansıtarak çocuklarımız için her zaman daha iyi bir ortam sağlamanın gayreti içinde oluyoruz. Bugün de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çocuklarımızla birlikte kutladık. Katılım gösteren çocuklarımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum. Bu vesileyle herkesin 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını da en içten dileklerimle kutluyorum ”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269