banner262

Tarım ve Orman Bakanlığından Ramazan’da sıkı denetim

Tarım ve Orman Bakanlığı, covid 19 salgın sürecinde olduğu gibi Ramazan ayında da denetimleri aralıksız sürdürecek.



Denetimler yapılırken Ramazanla birlikte halkın beslenme alışkanlıklarında oluşacak değişikliklerin göz önünde bulundurulacağı belirtildi.

Bu kapsamda özellikle tüketimi artacak unlu mamuller, ekmek, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri gibi gıda ürünlerini üreten ve satan işletmelerin resmi kontrollerine ağırlık verilecek.

Başta gıda satış yerleri olmak üzere gıda işletmelerinde oluşacak yoğunluğun neden olabileceği olumsuzlukları asgari seviyeye indirmek için sosyal mesafenin korunmasına özen gösterilecek.
İşletmede çalışan personelin mutlaka maske takması, alışveriş mekanına kısıtlı sayıda müşteri alınması ve el hijyeni için dezenfektan kullanılması hususları da mercek altında olacak.

Maske takmayan müşterilerin işletmeye alınmaması ve gerekli her türlü hijyen tedbirinin eksiksiz uygulanması yönünde kontroller gerçekleştirilecek ve bu konuda gıda işletmeleri bilgilendirilecek.

Vatandaşlar da halk sağlığı ve gıda güvenliğini ilgilendiren tüm ihbar ve şikayetlerini Türkiye'nin her yerinden Alo 174 Gıda Hattı'na ya da "0501 174 0 174" numaralı Whatsapp Gıda İhbar Hattı'na bildirebilecek.

2021’in ilk üç aylık döneminde toplu tüketim yerlerinde 304 bin 760, gıda üretim yerlerinde 52 bin 187 olmak üzere toplam 356 bin 947 denetim gerçekleştirdi. Bu süreçte, 2 bin 530’dan fazla yasal işlem uygulanırken, yaklaşık 23 milyon 898 bin lira idari para cezası kesildi.

Anahtar Kelimeler:
DenetimTarım
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17