banner262

Yılmaz, TRT Kurdî'nin canlı yayın konuğu oldu.

Belediye hizmetleri hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, ilçenin tarihi ve geçmişiyle ilgili bilgiler verdi. Bir kaç gün önce de Anadolu Ajansına konuşan Başkan Yılmaz, saklı cennet olarak bilinen Takoran Vadisi ve Nissibi köprüsüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

-Su altında mağaralar ve batık kilise var

Başkan Yılmaz, Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada, Takoran Vadisinin muhteşem bir doğal güzelliğe sahip olduğunu belirtti.

Takoran Vadisi'nin de içinde bulunduğu Fırat havzasının tamamını turizme kazandırmak için farklı projeler hazırladıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, buradaki doğal güzelliklerle insanları buluşturmayı amaçladıklarını anlattı.

Çalışmalar tamamlandığında vadinin bölge turiziminin lokomotifi olacağına inandıklarını dile getiren BaşkanYılmaz, şöyle devam etti; “Nissibi Köprüsü'nden, kuzeye doğru Adıyaman'ın Gerger ilçesi sınırlarına giden bir vadimiz var. Buralar aslında bakir yerler, keşfedilmeyi bekleyen yerler, bizler burayı hem ilimize hem ülkemize hem de dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bunun ilk adımlarını attık, inşallah gelecek yılın yaz mevsimine kadar çok güzel bir sosyal tesis yapıyoruz, mesire alanı, aynı zamanda yapay havuzların da bulunduğu bir mekân yapıyoruz. Bu alanlara çok önem veriyoruz. Çünkü biz Siverek'ten, Şanlıurfa'dan, Adıyaman'dan vatandaşlarımız gelip burada aileleriyle dinlensinler, ardından da tekneyle Takoran Vadisi'nin tamamını dolaşsınlar istiyoruz. Halfeti önemli bir değerdir ama inanın bu bölgedeki koylar, kanyonlar Halfeti'de yok. Aldığımız bilgilere göre, su altında birçok mağara var, batık kilise var. İnşallah çalışmalarımızı tamamladığımızda bu bölgeyi tüm dünyaya tanıtmış olacağız” dedi.

"Sosyal tesisler ile turizm şahlanacak."

Başkan Yılmaz, insanların buraya ilk geldiklerinde çok şaşırdıklarını belirterek, bu doğal güzellikleri insanlarla buluşturmak zorunda olduklarını söyledi.

Takoran bölgesinde çeşitli etkinlikler de düzenlemeyi planladıklarını anlatan Başkan Yılmaz, "Siverek'in gelenek ve göreneklerini yansıtan çalışmalarımız olacak. İnsanlar burada güvenli bir ortamda yüzebilsinler, aileleriyle pikniklerini yapabilsinler, dinlensinler ve 'iyi ki buraya geldik' desinler istiyoruz" dedi.

-"Nissibi köprüsü bölgeye hareketlilik getirdi"

Başkan Yılmaz, köprü yapılmadan önce sürücülerin büyük sıkıntı yaşadığını ve tek feribotla yüzlerce aracın taşındığını söyledi. Başkan Yılmaz, köprünün sürücüleri oldukça rahatlattığını ve gün geçtikçe daha çok aracın geçmeye başladığını söyledi.

"Adıyaman ve Diyarbakır direkt biri birine bağlanacak"

"Başkan Resul Yılmaz, köprünün yapımında emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet büyüklerine Siverek halkı adına teşekkür ederek, şunları ekledi;

"Nissibi, doğuyla batıyı birbirine bağlayan güzergâh üzerinde inşa edilmiş bir köprü. Bu nedenle de çok tercih ediliyor ve gün geçtikçe daha fazla kullanılıyor. Buradaki ulaşımı daha da hızlandıracak yollar da inşa ediliyor. Örneğin, Adıyaman ile Diyarbakır'ı direkt birbirine bağlayacak olan devlet yolu var. Daha önce yol dardı, standartlara uygun değildi, hamdolsun, ihalesi yapıldı, şu anda yapım aşamasında, birinci sınıf kalitede duble yol yapılıyor. Bu yol tamamlandığında öyle inanıyorum ki daha fazla ulaşımda kullanılacak ve büyük otobüs firmalarının rağbet göstereceği bir yol haline gelecek” dedi.

"Mola yeri için sosyal tesis çalışması var"

Köprünün daha aktif olması ve bu güzergâhı kullanan vatandaşların dinlenmesi için çok amaçlı tesis yapmaya başladıklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, kısa süre içinde bunları tamamlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, Nissibi Köprüsü'nün bulunduğu alanın doğal güzellikleriyle dikkat çektiğini dile getirerek, "Köprünün Siverek tarafında 45 bin metrekarelik bir sosyal tesisimizin çalışması var. Burası bittiğinde insanlar hem o yolu rahatlıkla kullanabilecekler hem de mola verebilecekler. Bu bölge özellikle keşfedilmeyi bekleyen doğal güzellikleriyle çok güzel bir geçiş noktasında bulunuyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaSiverek
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17