banner262

Siverek,Güney-Camikebir mahalleleri için yapılan sahanın açılışı yapıldı.

Gazipaşa İlkokulu bahçesinde yapılan semt sahasının açılışında konuşan Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu söyledi. Gençlere büyük önem verdiğini dile getiren Başkan Yılmaz, "Siverek'te toplamda 11 tanenin temelini atıp peyderpey açılışlarını gerçekleştirdiğimiz yapay çim saha diye tarif ettiğimiz sahalardan birisinin açılışı vesilesiyle bir aradayız.

Bu sahaları niçin yapıyoruz? Temel amacımız ne? Hedefimiz biz istiyoruz ki sevgili yavrularımız çok kıymetli meslektaşlarımız özellikle Güney mahallemiz ile Camikebir mahallemizin çok kıymetli gençleri gelsinler enerjilerini burada sarf etsinler ve rahatlamış bir şekilde zinde bir şekilde evlerine dönsünler, derslerini çalışsınlar, kötü alışkanlıklardan uzak kalsınlar, başta uyuşturucu olmak üzere her türlü bağımlılıktan münezzeh kalsınlar.

Bu amaçla bu tesislere önem veriyoruz. Ben geçen sene okulumuzu ziyaret ettiğimde değerli müdürümüz ve öğretmen arkadaşlarımız bana dediler ki 'Başkanım bizim okulumuzun böyle bir halı sahaya ihtiyacı var.’ Ben hem Güney mahallemizin hem Camikebir mahallemizi hem de özelde de okulumuzu düşünmek suretiyle böyle bir projenin burada uygulanmasının doğru olacağı kanaatine vardım. Arkadaşlarımızla birlikte hiç zaman kaybetmeden çalışmaya başladık ve bugün açılışını yapacağımız bu sahayı hazır hale getirdik" dedi.

Devam eden projelere de değinen Başkan Resul Yılmaz, yeşil alanlara ve sosyal donatı alanlarının önemli olduğunu belirterek, "Yine önümüzdeki yıl özellikle yeşil alanlara çok önem vereceğiz. Ağaçlandırmaya çok önem vereceğiz, yeni yeni mesire alanlarının tesis edeceğiz. Bunların bir iki tanesinden bahsedecek olursak, örneğin Sivereklilerin SODES Parkı olarak bildikleri şu an Yüksek Okulumuzun hemen yanındaki 150.000 metrekarelik mesire alanımızı tamamlayıp Allah nasip ederse Mayıs ayı itibari ile halkımızın hizmetine sunacağız. Yine yer tahsisini yaptığımız Büyükşehir'imizin burada ismini anmadan geçmek istemediğim Büyükşehir belediyemizin yapmış olduğu Kültür Merkezi var, o da önümüzdeki dönemde en geç Temmuz ayında tamamlanmış olacak, hemen yanı başında Siverek Belediyesi'nin yapmış olduğu olimpik yüzme havuzu ki bu yüzme havuzlarının sayısını ikiye çıkarttık, hemen yanı başında sevgili çocuklarımız içinde bir havuz tesis edeceğiz. Onu da en geç Mayıs ayında tamamlamış olacağız" dedi.

Konuşmasında Fırat havzasına da değinen Başkan Yılmaz, Nisibbi Köprüsünde başlatılan çalışmaları anlatarak şunları söyledi: "Aslında bizim değerlerimiz var ama bugüne kadar farkına varamadık. Örneğin Fırat havzamız var, benim iddiam şu. Türkiye'nin en güzel kanyonlarının bulunduğu bir havza ama bugüne kadar üzülerek belirtmek istiyorum ki biz başta ilimize, ilçemize, ülkemize ve dünyaya tanıtamadık. İşte hem o güzelim Fırat havzasındaki kanyonları, koyları ve özellikle de tadına doyum olmayan Takoran Vadisi'nin Siverek'imize tanıtmak için yanı başında hemen Nissibi Köprüsü var. Nissibi Köprüsü'nün yanında bir proje geliştirdik, şu anda yapım çalışmalarına başladık. İnşallah onu da önümüzdeki Ağustos ayı içerisinde en geç tamamlamayı düşünüyoruz. Güzel bir mesire alanı yapıyoruz, piknik alanı yapıyoruz, sosyal donatı alanı yapıyoruz. İstiyoruz ki insanlarımız Fırat'ın güzel suyundan da faydalansın, gözlerine hitap edecek olan estetikle buluşsun. Biraz önce sizlere arz etmeye çalıştığım kanyonları, koylarımızı Fırat havzamızı kısaca Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Onun da müjdesini şimdiden sizlere vermek isterim” dedi.

Gazipaşa İlkokulu Müdürü Mehmet Kerece, yapılan halı saha için Belediye Başkanımız Resul Yılmaz'a teşekkür ederek, "Eğitimin sadece öğretimden ibaret olmadığını, sosyal etkinliklerin öneminin farkında olan Belediye Başkanımız Resul Yılmaz'ın bu amaçla okulumuza ve mahallelerimize kazandırdığı halı sahanın açılışından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan halı sahada incelemelerde bulunan Başkan Yılmaz ve beraberindekiler penaltı atışı yaptı.

Törene Başkan Yılmaz'ın yanı sıra Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, STK Temsilcileri, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Mahalle Sakinleri ve öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaSiverek
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17