banner262

Şanlıurfa'ya 'En İyi Gastronomi Şehri Ödülü'

Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) tarafından Türkiye yemek kültürünü dünyaya tanıtmak için düzenlenen Uluslararası Lezzet İstanbul Festivali'nin 3. buluşması yoğun katılımla gerçekleştirildi. İş dünyası temsilcileri ve sanatçıların ilgi gösterdiği festivale Şanlıurfa'yı temsilen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi katıldı.

Şoray Uzun'un sunumunu yaptığı festivalde TÜRES tarafından yapılan araştırma sonucu farklı dallarda dereceye giren kuruluş ve şehirlere ödülleri verildi. Törende Şanlıurfa, 571 bin katılımcının oyu ile 'En İyi Gastronomi Şehri Ödülü'ne layık görüldü. Ödülü alan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, amaçlarının Şanlıurfa değerlerini uluslararası anlamda tanıtmak olduğunu söyledi.

BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN ŞANLIURFA'YA DAVET

Başkan Çiftçi'ye ödülünü TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl takdim etti. Ardından festivale katılanları selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa 12 bin yıllık tarihi ve eşi benzeri bulunmaz kültürü ile Türkiye'nin değil dünyanın önemli merkezlerindendir. Böylesine bir şehirde yaşamak, bu coğrafyayı muhakkak suretle teneffüs etmek için herkesi Şanlıurfa'ya davet ediyoruz" dedi.

Başkan Çiftçi konuşmasında 7-8 Ekim'de devam edecek İsot Festivali'ne de davet çağrısında bulundu. Birbirinden değerli sanatçıların yer alacağı ve dolu dolu etkinliklerin sunulacağı festivale tüm katılımcıları davet eden Başkan Çiftçi, TÜRES'e ve oylamaya katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Festival ardından Ferhat Göçer konseri ile devam etti.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17