banner262

Sanatçılardan URFES İsot Festivali'ne Davet

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan URFES İsot Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl kentte ilki düzenlenecek olan festival için ünlü sanatçılardan destek geldi. Urfa İsotu'nun Türkiye ve dünyaya tanıtılması ve bu damak zevkinin herkesin tatması için düzenlenecek olan URFES İsot Festivali kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses'i yaşadığı İzmir'de ziyaret etti. Bir lokantada ünlü Türkücü Tatlıses'le bir araya gelen Başkan Çiftçi, Tatlıses'e bir sepet Urfa İsotu hediye etti. kendisine verilen hediye nedeniyle duygusal anlar yaşayan Tatlıses, Başkan Çiftçi'ye teşekkür etti.

'ŞANLIURFA İÇİN ÇOK ANLAMLI BİR FESTİVAL'

Katıldığı tv programları ve konserlerde Urfa isotu ve Urfa isotu ile yapılan çiğköfteden sık sık bahseden ve sesinin güzelliğinin acı isottan geldiğini her fırsatta dile getiren Tatlıses, kendisine hediye edilen isotun tadına baktı. İsot festivalinin Şanlıurfa için çok anlamlı olduğunu belirten Tatlıses, "Gelecek yıl İnşallah festivale katılacağım. Şanlıurfalıları çok seviyorum. Başkanımızı da çok seviyorum. Başkanı Şanlıurfa için çalıştığı için seviyorum. İsot yedim ağzım yandı. Zaten reklamlarımız da en tatlı acı olarak geçiyor . Festivalin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

'TATLISES URFA İÇİN BİR DEĞER'

Ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses'in Şanlıurfa için bir değer olduğunu ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "İbrahim Tatlıses bizim için bir değerdir. İzmir'de kendisine misafir olduk. İsot festivali onsuz olmaz, onun için geldik ve Tatlıses'i ziyaret ettik" diye konuştu.

Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) tarafından İstanbul'da düzenlenen 'Uluslararası Lezzet İstanbul Festivali'nin 3. buluşmasında URFES İsot Festivalinin tanıtımı yapıldı. Şanlıurfa'ya 'En İyi Gastronomi Şehri Ödülü'nünde verildiği gecede sahneye çıkan Şanlıurfalı sanatçı Ferhat Göçer İstanbullulara unutulmaz bir gece yaşattı. Gecenin sonunda sahneye çıkan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ferhat Göçer ve Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği Genel Başkanı Ramazan Bingöl'e isot hediye etti.

FESTİVAL DÜNYADA BİR İLK OLACAK

Program yapımcısı sunucu Şoray Uzun'un sunuculuğunu yaptığı gecede Uzun, "Şanlıurfa'da acılı festival isot festivali yapılıyor. Birbirinden kıymetli sanatçılarımız bu gecede konserverecek ve bu etkinlik iki gün devam edecek. Bu festival dünyada bir ilk olacak. Dünya acılı lezzet festivali İsot festivali 7-8 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa'da gerçekleşecek. Buradaki herkes Başkanımızın davetlisi olarak etkinliğe davetlidirler.

TÜM VATANDAŞLARIMIZ ETKİNLİĞE DAVETLİDİR

Şanlıurfa isotunun dünyaya tanıtılması amacıyla bu yıl kentte ilk kez URFES İsot festivali düzenlediklerini ve bu festival kapsamında çeşitli etkinlikler ile konserler düzenleyeceklerini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, herkesi festivale davet etti. Şanlıurfa sevdalılarının kentte düzenlenecek olan festivale beklediklerini belirten Başkan Çiftçi, "Tüm hemşehrilerimiz ve Şanlıurfa sevdalılarını 7-8 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa'da yapılacak olan URFES İsot Festivaline bekliyoruz" dedi.

Renkli görüntülerin oluştuğu 'Uluslararası Lezzet İstanbul Festivali'nin 3'ncü buluşmasına davet edilen katılımcılara Urfa isotu hediye edildi.

Başkan Çiftçi ve beraberindekiler son olarak İstanbul'da yaşayan Şanlıurfalı iş adamlarını ziyaret etti. İş adamları ve sanatçı Zekeriya Ünlü'nün de katıldığı programda konuşan Başkan Çiftçi, kentte yapılacak olan festival hakkında bilgi vererek iş adamlarını festivale davet etti. Başkan Çiftçi, "Şanlıurfalı hemşehrilerimizle buluştuk ve en güzel sabaha isotla başladık. Acının en tatlısını tattık. Keyfimiz yerindeydi acımız büyüktü" dedi.

"Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye böyle bir organizasyona imza attığı için Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. İsot Festivali kapsamında Şanlıurfalılar ve akrabalarımla buluşmaktan son derece mutluyum. İsot Festivalinde çok güzel bir program yapacağım. Acımız büyük, Türkiye'nin en büyük acısı bizim isotumuzun acısıdır ve biz bu acıdan başkasını tanımıyoruz" dedi.

Bursa İstanbul ve İzmir'de Şanlıurfalıların işlettiği lokantalarda URFES İsot Festivali'nin tanıtımı yapılırken, lokantalarda açılan stantlarda yapılacak olan URFES İsot Festivali hakkında bilgiler verildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Festival 7-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

Şanlıurfa Müzesi önünde 7 Ekim saat 20.00 da düzenlenecek etkinlikte Ferhat Göçer, Zekeriya Ünlü ve Sedat Anar sevenleri ile buluşacak. 8 Ekim'de ise yine aynı yer ve aynı saatte

Aşık Sefai, Münevver Özdemir ile Mahmut Tuncer, sahne alarak konser verecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17