banner262

Kılıç, "İsot Şanlıurfa için bir marka değerdir"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen İsot Festivali'de İsotun tarladan sofraya gelişi pratik olarak anlatıldı.

Damak tadıyla Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan ve tarladan getirilen Urfa İsotu mutfak müzesinde kurutulduktan sonra dibek taşı içersine konularak dövülüp toz haline getirildi.

Elenip zeytin yağı dökülen isot sofrada kullanıma hazır hale getirildi. Kadınların binbir zahmetle hazırladığı Urfa isotu, Urfa sıra gecesi ekibinin seslendirdiği türküler eşliğinde yapılan çiğköfteye konuldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Kurum müdürleri, STK Temsilcileri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte yoğrulan çiğköfte davetlilere dağıtıldı.

İSOT, ŞANLIURFA İÇİN BİR MARKA DEĞERDİR

Bu yıl ilk kez isot festivali düzenlediklerini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç, "İsot, Şanlıurfa için gerçekten bir marka değerdir. Türkiye'de Şanlıurfa'nın tanıtımına katkı sağlayan çiğköftein ana kaynağıdır. İsot, kadınlarımız tarafından binbir zahmetle sofraya getiriliyor. Büyük bir zahmetle hazırlanma aşaması vardır. Bu yıl festivalin ilkini yapıyoruz ve festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Programa katılan STK Temsilcileri ise Şanlıurfa'nın ürünlerini markalaşmasına katkı sunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaUrfes
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17