banner262

Harran Üniversitesinde Aşure Etkinlikleri

Fen-Edebiyat Fakültesi dekanlık binası önünde, Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi Üniversite Komisyonu ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’nın ortaklaşa olarak bu yıl ikincisi düzenledikleri Geleneksel Aşure Etkinliğine, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bürhan Akpunar, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan, AGD Teşkilat başkanı Yılmaz Baki, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Aşure duasıyla başlayan ikramda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akpunar ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akan öğrencilere kendi elleriyle aşure ikram etti. Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan, Muharrem ayındaki örf ve adetlerin coşkulu bir şekilde yaşatılmasına katkı sağlamaktan mutlu olduklarını ifade etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bürhan Akpunar: “Muharrem ayı biz Müslümanlar için çok önemli olmakla birlikte keder ve masumiyet ayıdır. Bu mübarek ayda, Allah’ın bize verdiği çeşitli nimetlerin birleşimi olan aşureyi sizlerle paylaşmak istedik. Aşurenin bereketi ve faziletlerinden faydalanmak en büyük isteğimiz. Bu lezzetli aşurenin yapımında ve dağıtımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, afiyet olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Birlik ve beraberliğin sağlanması ve öğrencilerin kaynaşması katkıda bulunan aşure etkinliği günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

İKTİSAT VE İDARİ BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE DE AŞURE ETKİNLİĞİ YAPILDI

Daha sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Dekanlığı önünde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle düzenlenen Aşure etkinliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli, Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğe desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Dekan Siverekli, bu gibi önemli günlerin yaşatılması adına böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını, yaptıkları faaliyetlerde büyükşehir belediyesinin herzaman desteğini gördüklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17