banner268

Erin,"Seferberlik halinde çalışacağız"

Vali Erin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunanlar arasında Harran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Koyuncu ve Müdür Yardımcısı Mahmut Padak ve okul öğretmenleri, Mehmet Kestop başkanlığında Eyyübiye Muhtarlar Derneği üyesi muhtarlar, Mehmet Çiftçi başkanlığında Karaköprü Mahalle Muhtarları Derneği üyesi muhtarlar, Harran Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Barış Yaşar ve konsey üyeleri, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Yusuf Mirza Temel ve konfederasyon alt bileşenleri temsilcileri, Şanlıurfa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İ. Halil Akman ve oda yönetim kurulu üyeleri, Türk Hava Kurumu İl Temsilcisi Murat Akaltun ve temsilcilik üyeleri, Osmanlı Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Fatih Poyraz ve Karaköprü İlçe Başkanı Cengiz Toprak, Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Fatih Poyraz ve kooperatif yönetim kurulu üyeleri, Şanlıurfa Taksiciler Derneği Başkanı Hasan Karadaş ve dernek yöneticileri yer aldı.

Hayırlı olsun ziyaretine gelen tüm heyetlerle tanışarak uzun sohbetler eden, faaliyetleri, amaçları ve temennilerini dinleyen Vali Erin, mümkün olduğu kadar kentin her kesimiyle tanışmaya önem verdiğini belirterek, “İnşallah ileride daha çok bir araya gelme fırsatımız olacaktır” dedi.

Özellikle muhtarların sorunlarına yakın ilgi gösteren ve notlar alan Vali Erin, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada; “Rahatsız olmayın, mutlu olun. Sizi ve toplumu ilgilendiren sorunların çözülebilmesi için elimizden gelen her türlü çabayı sarfedeceğimizden şüpheniz olmasın. Problemlerin birçoğu çok eskiye dayanıyor. Yıllar içinde dillendirdiğiniz, çözülmesi için uğraştığınız, yöneticilerimizin, milletvekillerimizin çözmek için uğraştığı konular. İnşallah bu yeni dönemde güçlerimizi birleştirerek sorunları en asgariye indirmenin çabasını göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’da iyi niyetli meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları olduğunu, herkesin toplumun rahatsızlık duyduğu problemlerin çözümü için üzerine düşeni yapmaya çalıştığını dile getiren Vali Erin, “Sorun şu, çok sayıda belki de çoğu ilde olmayan sayıda sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri var. Bunlar arasındaki uyumu, ahengi sağlamak gerekir. Örneğin gençlik kulüpleri, diğer STK’lar, kadına yönelik yürütülen faaliyetler, fakir muhtaç durumdaki insanların ihtiyaçlarını gidermeye yönelik çalışmalar, yüzlerce STK, herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ama bir plansızlık, programsızlık ve uyumsuzlukla hedeflediğimiz amaçlara ulaşma şansımız yok. Böyle çok ağır gider, çok yoruluruz, çok enerji sarfederiz ama beklediğimiz ve arzuladığımız sonuca da ulaşamayız. Uyuşturucu ile mücadelede de öyle. Devlet ayrı bir çalışma yürütüyor, halk sağlığı ayrı bir çalışma yürütüyor. Bu işe yönelik gönüllü kuruluşlar ayrı bir çalışma yürütüyor. Ama bu böyle olmaz. Bununla bir sonuç elde edemeyiz. Hedef kitlemiz belli, hastalık da belli. Bunu ne ben tek başıma çözebilirim, ne muhtarlarımız tek başına bunun altından kalkabilir, ne de iki üç tane gençlik yapılanması veya STK gönüllü olarak, Allah rızası için yaptığı çalışmalarla bu işin altından kalkamaz. Onun için ne yapmamız lazım? Hedefleri netleştirmemiz lazım. O hedeflere gidecek yolları tanımak ve o yollar üzerindeki engelleri belirlememiz lazım. Yolumuz üzerindeki engelleri kaldırmaya yönelik kime ne düşüyor onu belirlememiz lazım. Yapılacak olan çalışmaları takvimlendirmemiz lazım. Biz de devlet temsilcileri olarak diyeceğiz ki bir yıl içinde şunları yapacağız. Böylece etkili sonuç alabiliriz. Hem de daha hızlı ilerleriz. Toplum, birlikte hareket etmemizden kaynaklanan sinerjiyi hisseder ve toplumun bu işlere katılmayan tüm kesimleri bu işlere katılım sağlar. Topyekün bir mücadele ile ülkemizin ve Şanlıurfamızın karşı karşıya kaldığı sıkıntıları ancak böyle aşabiliriz. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, seferberlik ruhuyla bunları aşabiliriz. İşin içinde devlet olacak, yerel yönetimler olacak, muhtarlarımız olacak, STK’larımız olacak” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269