banner262

Çiftçi,Gaziantep'te Şanlıurfalılar ile bir araya geldi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 7-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan URFES İsot Festivali hazırlıkları tamamlandı. Kentte büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Şanlıurfa Belediyesinin düzenlediği Festival, Cumartesi günü saat 11. 00 da yapılacak olan korteş yürüyüşü ile start alacak. 2 gün sürecek olan etkinlikler kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Gaziantep'te yaşayan Şanlıurfalıları ziyaret etti. Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde düzenlenen toplantıya ŞANLIDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep’te faaliyet gösteren Birecikliler, Halfetililer, Suruçlular, Karakeçililer ve Kendirciler Derneklerinin başkan veya yöneticileri katıldı.

İsotun tescilli ürün olduğunu ve bu nedenle İsotu Türkiye ve Dünyaya tanıtmak amacıyla bu yıl ilk kez kentte isot festivali düzenleyeceklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "İsot Festivali nedeniyle Gaziantep'te yaşayan Şanlıurfalılarla bir araya geldik. İsot tescilli bir ürünümüzdür ve isotu Türkiye ve dünyaya tanıtmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi olarak URFES İsot Festivali düzenliyoruz. Gaziantep'te yaşayan Şanlıurfalıları da bu festivale davet ediyoruz" dedi.

ŞANLIDER Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan ise etkinlik nedeniyle Başkan Çiftçi'ye teşekkür etti. Başkan Çiftçi, günün anısına Başkan Erdoğan'a plaket ve bir sepet isot hediye etti.

Başkan Çiftçi, gün içerisinde temasları çerçevesinde Anadolu Ajansı (AA) Gaziantep Bölge Müdürü Mehmet Yılmaz Güldaş ile Doğan Haber Ajansı (DHA) Gaziantep Bölge Müdürü Hasan Kırmızıtaş'a festivalle ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Festival 7-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Şanlıurfa Müzesi önünde 7 Ekim saat 20.00 da düzenlenecek etkinlikte Ferhat Göçer, Zekeriya Ünlü ve Sedat Anar sevenleri ile buluşacak. 8 Ekim'de ise yine aynı yer ve aynı saatte Aşık Sefai, Münevver Özdemir ile Mahmut Tuncer, sahne alarak konser verecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17