banner262

Çiftçi, "Amacımız Şanlıurfa'nın değerlerini ön plana çıkartıp, tanıtmaktır"

Şanlıurfa mutfağının yöresel tatları arasında yer alan isot, için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan festival için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. ‘Acımız Büyük Keyfimiz Yerinde’ sloganlı festival için hazırlıkların devam ettiğini ifade Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, amaçlarının Şanlıurfa'nın değerlerini ön plana çıkartıp tanıtmak olduğunu söyledi.

Tarladan sofraya gelen acı lezzetin hikayesinin anlatılacağı festival için kentte çeşitli etkinliklerinde düzenleyeceğini anlatan Başkan Çiftçi, şunları kaydetti.

"İsot Festivali Şanlıurfa için çok önemli bir festivaldir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak İsot Festivali hazırlıklarımız başladı. Festival olarak ilk isotla başlayıp daha sonra Şanlıurfa'nın tüm değerlerini festivale dönüştürebilecek odak bir çalışma yürüteceğiz. Şanlıurfa'da isot hasadı başladı ve artık tarlalarımızdan isot toplanmaya başlanıldı. İsot Festivalimiz 16 Eylül'de start alacak ve misafirlerimizle birlikte bir tarla günü yaparak isodumuzu toplayacağız. 23 Eylül'deki programda ise isodun toplanması, işlenmesi ve hazırlanması gibi bir serüveni var ve bu uğraşın geçmiş olduğu tüm aşamaları bu festivalde tanıtılacaktır. Bu festivalde düzenlenen konserlere Şanlıurfalı sanatçılar katılacaktır. Çiğ köfte ve isot yarışması da düzenlenecektir. Amacımız Büyükşehir Belediyesi olarak Şanlıurfa'nın tüm değerlerini tanıtmaktır. Tüm coğrafi ürünleri ile hak ettiği yerde onun tanıtımını gerçekleştirmektir. Şanlıurfa'da bir ilk olarak düzenlenecek olan isot festivaline tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Bu güne kadar isot festivali yapılmadı ama herşeyin bir ilki vardır İnşallah bundan sonra her yıl düzenli bir şekilde yapılarak geleneksel hale getireceğiz"

‘Acımız Büyük Keyfimiz Yerinde’ sloganlı İsot Festivali 16 Eylül Cumartesi günü Kısas Mahallesinde yapılacak olan isot hasadı ile start alacak. 23 Eylül'de düzenlenecek olan etkinlikte isotun tarladan sofraya kadar gelen seruveni anlatılacak. Festival kapsamında 7-8 Ekim tarihleri arasında isot sergisi, isotun yapılışı ve konserler düzenlenecek. İsot festivalinin birinci gününde: Urfa sıra geceleri, Zekeriya Ünlü, Sedat Anar, Havai fişek, ışık gösterisi ve Ferhat Göçer konseri, programın ikinci günü olan 8 Ekim'de ise çiğköfte yarışması, 150 kişilik orkestra ile Urfa divanı ve Urfa müziği, Aşık Sefai'nin halk derlemesi, Münevver Özdemir ve Mahmut Tuncer konser verecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17