banner268

Yılmaztekin,Asya Parlementerler Asamblesinde

Birleşmiş Milletler’den (BM) sonra dünyanın en önemli platformlarından biri kabul edilen APA, “Asyalı halklar için kalkınma” hedefi ile kurulmuş, bölgede barış ve güvenliğin tesisine yönelik çalışmalarda bulunuyor.

Yaklaşık 20 yıldır üyesi bulunduğu APA’nın bu yıl ki ev sahipliğini yapan Türkiye, 41 Asya ülkesini İstanbul’da ağırlıyor. Toplamda 64 üyesi bulunan platformun gerçekleştirilen 10’uncu Genel Kurulu’na; Geçtiğimiz gün TBMM Başkan’lığına yeniden seçilen Sayın İsmail Kahraman’ın yanı sıra, APA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, APA Türk Grubu Üyesi ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin de katıldı.

Dünya nüfusunun %45’ini barındıran Asya’da; barış, istikrar, güvenlik ve kalkınma alanlarında yeni stratejik hamlelerin gerçekleştirilmesinde Türkiye en önemli ülkelerden biri olacak.

APA’nın Türk Grubu üyesi olarak toplantıya katılan Milletvekilimiz Sayın Kemalettin Yılmaztekin’in döneminde ülkemizin dönem başkanlığını elde etmiş olması kadim şehrimiz Urfa açısından da bir gurur vesilesidir.

Bizlere bu gururu yaşatan değerli Milletvekilimiz Kemalettin Yılmaztekin’e şükranlarımızı sunuyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17