banner268

“Gönüllerin bakanı”

Başta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti’nin üst düzey yöneticileri Faruk Çelik’ten asla vaz geçmediklerini gösterdiler.

AK Parti’nin Meclis Başkanı adayları arasında ismi geçen Faruk Çelik’in siyasi kulislerde en güçlü aday olarak dillendirilmesi AK Parti seçmenlerini ve AK Parti kadrolarını sevindirdi.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız AK Parti’liler;

“Faruk Çelik, her AK Partili’nin gönlünde yer edinmiş, 2001 yılından bu güne kadar AK Parti için yaptığı hizmetler partili partisiz tüm seçmenler tarafından bilinmektedir. Sayın Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı döneminde, çalışma hayatını yeniden dizayn eden reformlara imza atmıştır.

Tarım Bakanlığı döneminde uyguladığı politikalarla da Türk Tarımı ileri noktalara taşınmıştır.

Bu gün Güneydoğu’da AK Parti’nin başarısının altında Güneydoğulu vatandaşlarımızla gönül köprüsü kuran Bakanımızın katkısı büyüktür.

Şanlıurfa’da girdiği her iki seçimde de AK Parti’yi zafere taşımıştır. Üç dönem kuralına takıldığı 7 Haziran seçimlerinde Faruk Çelik’siz Ak Parti, Şanlıurfa ve Güneydoğu’da kan kaybı yaşamıştır.

Bu da gösteriyor ki Faruk Çelik gibi bir isim Bakan olsun olmasın her zaman bu ülke ve bu millete hizmet etmeye devam edecekitir. Bu hizmet aşkı ile de AK Partililerin gönüllerinde “Gönüllerin Bakanı olarak iz bırakacıktır” dediler.

Ak Partili seçmenler,”Sayın Cumhurbaşkanımız, Partimizin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu sadık ve milletinin hizmetkarı olan dava arkadaşından asla vazgeçmeyececektir” diyerek Faruk Çelik’in TBMM Başkanı olması durumunda AK Parti’nin daha güçlü bir şekilde 2019’a hazırlanacağını söylediler.

Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’e, AK Partili seçmenlerin bu duygu ve düşüncelerini aktardığımızda ”Sağ olsunlar, herkes gönlünden geçeni söylemiş.

Ben bu davaya, bu partiye;Makam,mevki, şan, şöhret için baş koymadım.

Ben 2001 yılından bu güne kadar partimizin lideri Sayın Cumhurbaşkanımız bana nerede ve hangi görevi verdiyse bu davanın bir neferi olarak verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalıştım.

Çünkü AK Parti saflarında yer alan herkes bu duygularla hareket eder.

AK Parti’nin başarısının altında bu inanç, bu azim ve bu kararlılık yatar.Onun içindir ki makam ve mevkiler gelip geçicidir. Aslolan bu dava ya ve bu millete hizmetkar olmaktır” diyerek bir kez daha dava adamı olduğu farkını ortaya koydu.

Çelik’in bir çok politikacı’ya örnek olacak bu açıklaması,neden hala millet tarafından“gönüllerin bakanı” dillendirildiğinin gösteriyor.

Faruk Çelik Kimdir:

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kurduğu 65. Hükümet'te yeniden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı oldu.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde 1956 yılında doğan Çelik, ilkokulu Artvin'de, ortaokulu Bursa'da tamamladı, Bursa Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi.

Yıldız Üniversitesine bağlı Kocaeli İşletme Enstitüsünde iki yıl işletme eğitimi gördü. Dört yıl lise öğretmenliği yapan Çelik, çeşitli dallarda ticaretle meşgul oldu. İki yıl süreyle de yerel bir gazetenin sahipliğini ve köşe yazarlığını yaptı.

AK PARTİ'NİN KURUCULARI ARASINDA

Siyasete gençlik kollarında başlayan Çelik, Bursa İl Başkanlığı ve Fazilet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. 18 Nisan 1999'da yapılan seçimlerde 21. Dönem Bursa Milletvekili seçilen Çelik, İçişleri Komisyonu ve Dilekçe Komisyonu üyeliklerinde bulundu.

AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan Çelik, 22. Dönem Bursa Milletvekili olarak ikinci defa seçildi ve 5 yıl süre ile AK Parti Grup Başkanvekilliği yaptı.

Faruk Çelik, 2007'de yapılan 23. Dönem Milletvekili Seçimlerinde üçüncü defa Bursa milletvekili seçildi.

60. Hükümet'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Devlet Bakanı olarak görev yapan Çelik, bu sırada Alevi çalıştaylarının yürütülmesinde aktif görev aldı.

2011'deki 24. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Şanlıurfa'dan milletvekili seçilen ve 61. Hükümet'te ikinci kez Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atanan Çelik, bu dönemde 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği ile Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi gibi önemli birçok kanunun yasalaşmasına katkı sağladı.

1 Kasım'da Şanlıurfa'dan yeniden milletvekili seçilen Çelik, 64. Hükümet'te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev aldı.

Çelik, 65. Hükümet'te yeniden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına getirildi. Halen Şanlıurfa Milletvekili olarak görev yapan, evli ve 4 çocuk babası.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17